Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu
Fotó: Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu
Pénz

A győri vízi élményparkon is Mészárosék dolgozhatnak – 19,6 milliárdért

Zsiborás Gergő
2020. április 01. 1 perc olvasás

Ma került ki a közlemény a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapjára, miszerint az Opus Global befektetési holding építőipari leánycége konzorciumban újabb közbeszerzést nyert.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global leánycége, az Euro General Kft. már eddig is elnyert több győri projektet, most a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.-vel közösen húztak be egy óriásberuházást. A Modern Városok Program keretében a győri vízi élménypark kialakítására pályáztak és el is nyerték azt, a projekt nettó vállalkozói díja 19,6 milliárd forint.

A pályázatot a győri önkormányzat írta ki, a forrást a kormány által indított városi modernizációs programból tervezik fedezni. Mint a közleményben megjegyzik: „az ajánlatkérő, mint költségvetési szerv, kizárólag a költségvetésben elfogadott kiadási előirányzatok terhére vállalhat kötelezettséget. Jelen eljárás eredményeként megkötendő szerződés hatálybalépésének feltétele az, hogy a forrás megítélésre kerüljön.”

A koronavírus-járvány miatti piaci bizonytalanságot megszenvedte az Opus árfolyama a tőzsdén, de a közbeszerzéseken a cég továbbra is jól szerepel – a Mátrai Erőművel pedig annak ellenére csináltak igencsak jó üzletet, hogy a cég veszteségbe fordult, profiljának átalakítása komoly beruházás lesz, de ez már az új tulajdonost, az állami MVM-et terheli.