Legyél jobb!

Ezekkel a kérdésekkel segíthetsz a csapatodnak a problémamegoldásban

Forbes
2021. augusztus 22. 3 perc olvasás

Hogyan lehet jól kezelni, ha a csapatod segítséget kér tőled egy probléma megoldásában? Kutatások szerint hosszú távon a direkt utasítás a legkevésbé hatékony. A cég és a vezető is sokkal jobban jár, ha ehelyett inkább hozzásegíti a munkatársait ahhoz, hogy maguk ugorják meg az akadályokat.

Amikor a munkatársad segítséget kér tőled, lehet, hogy gyorsabb megoldás, ha készen a kezébe adod a választ. Ha azonban inkább rávezeted arra, hogyan gondolkodjon a problémáról, akkor legközelebb már egyedül is meg fogja tudni oldani.

A Harvard Business Review összegyűjtött néhány kérdést, ami segíthet rávezetni a csapatodat arra, hogy maguk jöjjenek rá a legjobb megoldásokra, és fejlődjön a problémamegoldó képességük is.

Te mit ajánlanál?

Ha főnökként először visszadobod a labdát, amikor a beosztottjaid tanácsot kérnek tőled, akkor elsőre meglepődhetnek, de ez egyrészt rávezeti őket arra, hogy elő merjenek állni a saját ötleteikkel, másrészt azt is közvetíted feléjük, hogy bízol bennük és a javaslataikban.

Hosszú távon kifizetődőbb a cégnek, ha hagyja, hogy a munkatársai előállhassanak a saját ötleteikkel. Fotó: Rawpixel // Unsplash

Hogyan tudjuk ezt letesztelni?

Ha a csapatod már előállt néhány, első ránézésre nagyszerű ötlettel, akkor a megvalósítás előtt érdemes letesztelni őket. A megfelelő tesztelési módszer lehetővé teszi, hogy viszonylag kis költséggel és kockázattal kipróbálhassa a csapat az innovációit. Ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy bátrabban merjenek kísérletezni, és az is lehet, hogy

a vállalat következő rekordbevételt hozó újítása egy ilyen ötletből születik majd.

Mire van szükséged?

Egy kutatás szerint a munkavállalók csupán 15 százaléka elkötelezett a munkahelye iránt, és ez nagyban annak köszönhető, hogy nem érzik megvalósíthatónak a cégnél az ötleteiket. Ezzel szemben a sikeres startupok 70 százalékának születésében közrejátszott, hogy az alapítók nem tudták az újításaikat a munkahelyükön belül megvalósítani.

A cégek ahelyett, hogy erre lehetőséget adnának később sokszor dollármilliókért veszik meg később a startupot.

Ahhoz, hogy az innovációkat meg tudd tartani cégen belül az első lépés az, hogy megkérdezd a beosztottjaidat, mire van szükségük az ötletük megvalósításához.

Lehet, hogy csak bizalomra és egy kis plusz időre, amit a projektre tudnak fordítani, de az is lehet, hogy annyi pénzügyi erőforrásra, ami gond nélkül belefér a büdzsébe.

Borítókép: Austin Dispel // Unsplash