Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jamie Street / Unsplash

Betilthatják a kutyahús fogyasztását az egyik ázsiai országban

Dél-Korea elnöke, Mun Dzse-in hétfői közleményében belengette, hogy tilalmat szabhatnak ki a kutyahús emberi fogyasztására, ami ugyan országában hosszú ideje hagyomány, de nemzetközi viszonylatban nagy felháborodás övezi – írja a CBS News.

A kutyahús régóta része a dél-koreai konyhának, évente körülbelül egymillió kutya esik áldozatul a helyi gasztronómiának. A fogyasztás ugyanakkor csökkent, mivel egyre többen inkább társnak, mint ételnek veszik meg az állatokat.

A gyakorlat a fiatalabb generációk körében ma már tabunak számít és az állatvédők nyomása is fokozódik.

Kutyahús egy koreai piacon Fotó: Rob Sheridan / Flickr

A nemzetközi nyomás nagyot lökött a szigorításon

Az elnök maga is kutyabarát hírében áll, neki több kutyát tart, köztük egy mentett állatot, akit elnökké választása után fogadott magához.

Dél-Korea jelenlegi állatvédelmi törvénye elsősorban a kutyák és macskák kegyetlen levágását hivatott megakadályozni, de magát a fogyasztást nem tiltja. Ez változhat meg most.

A hatóságok korábban higiéniai és jogi érvekkel próbálták visszaszorítani a kutyahús fogyasztását és a kutyafarmok működését elsősorban olyan nagy nemzetközi események előtt, mint a 2018-as pekingi olimpia.

Fellélegezhetnek az állatmenhelyek, ezentúl nehezebb lesz illegálisan szaporított kisállatot hirdetni – legalábbis a Jófogáson

Kiemelt kép: Jamie Street / Unsplash

Oszd meg!