Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hosszú Katinka, Palvin Barbara és egy bomba meglepetés az amerikai Forbes listáján

Az amerikai Forbes idén is összeszedte a legtehetségesebb európai fiatalokat. Először került a listára magyar politikus. 

Amerikai anyalapunk évek óta elkészíti a 30 alatti tehetséges európaiak listáját is. Ebben a válogatásban már többször szerepeltek magyarok, így van ez idén is. A Manchester United által több mint 100 millió euróért megszerzett futballista Paul Pogba, Max Verstappen Forma 1-es pilóta vagy a népszerű Trónok Harca sorozatban Arya Starkot alakító Maisie Williams mellett feltűnik Hosszú Katinka neve is a friss “30 Under 30 Europe” osztályának névsorában.

A magyar Forbes szerkesztősége eddig három alkalommal állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját, ezen eddig mindig Katinka végzett az élen.

Hosszú Katinka edzés közben. Fotó: Orbital Strangers / Forbes archív

Hosszú Katinka edzés közben. Fotó: Orbital Strangers / Forbes archív

Az amerikai szerkesztők kategóriánként 30 tehetséges fiatal válogatnak ki teljesítményük alapján. A sportolókat, tévés személyiségeket és színészeket felvonultató kategória, a szórakoztatóipar (vagyis entertainment, jellemző az amerikai hozzáállásra, hogy a versenysportokat is ideveszik) legjobbjai közé került be idén Hosszú. Megemlítik, hogy a magyar úszófenomén háromszoros olimpiai bajnok, hétszeres világbajnoki aranyérmes és tizenhárom aranyérme van Európa-bajnokságokról. Kitérnek rá, hogy beceneve az Iron Lady, saját webshopja van férjével és egyben edzőjével együtt, valamint saját úszóegyesületet menedzselnek.

A szintén tágan értelmezett művészet és kultúra kategóriába bekerült a 24 éves szupermodell, Palvin Barbara is, aki az amerikai Forbes szerint jelenleg a 17. legjobban fizetett modell a világon. Mint írják, 17 évesen már kifutón szerepelt Milánóban a Prada bemutatóján, két évvel később pedig már ő is a Victoria Secret egyik angyala volt.

Egy igazi meglepetés 

A legmeglepőbb, hogy az amerikai szerkesztők beválasztották a közéleti kategóriába Fekete-Győr Andrást is, a Momentum elnökét. Az azóta párttá alakult mozgalom a budapesti olimpiai játékok megrendezéséről akart népszavazást kezdeményezni (egyben azt is mondták, nem szeretnék ha most nyernénk el a rendezés jogát, kampányuk címe ezért is volt “Nolimpia”). Az ehhez szükséges aláírásokat összegyűjtötték, végül a kormánypártok kihátráltak a pályázat mögül.

Sok magyar volt a listán korábban is 

A technológiai ipar 30-as mezőnyébe most nem került be magyar, korábban a Tresorit-alapító Lám István és a PublishDrive CEO-ja, Jentetics Kinga is szerepelt itt. Szerepelt a listán Lászlóffy Vivien, az ÁERON divatmárka vezetője, művészként pedig Schwéger Zsófia is bekerült már az európai elitklubba. Tudomány kategóriában tavaly az óriásbolygókat kutató Szulágyi Judit képviselte már Magyarországot, média kategóriában pedig az On the Spot alkotópárosa, S. Takács András és Cseke Eszter is bekerült már a válogatásba.

Az európai listát az amerikai anyalapunk szerkeszti, idén is tett javaslatokat a magyar szerkesztőség, de közülük most senki nem került fel a listára. 

 

Oszd meg!