Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Egy magyar művész lány is felkerült az amerikai Forbes globális listájára

Az amerikai Forbes magazin összeállította 2017 legbefolyásosabb 30 alatti vállalkozóit. A lista több kategóriában, kontinensekre bontva készült. A 2017-es gyűjtésbe több magyar is felkerült: média kategóriában Jentetics Kinga, a PublishDrive társalapítója, a kereskedelem kategóriában pedig  Lászlóffy Vivien az ÁERON divatcég ügyvezető igazgatója.

A művészeket gyűjtő listán is van magyar: a szegedi születésű, 27 éves Schwéger Zsófia 5 évig az Amerikai Egyesült Államokban élt, most pedig Londonban. Munkáit önálló kiállításon először a Griffin Galériában mutatták be 2016-ban. Műveiben otthonát mutatja be, személyes hangvételben. Zsófia 2016-ban a Bloomberg kortársakat gyűjtő listájára is felkerült, több díjat is nyert már. Munkái megtekinthetőek honlapján. “Nem ismertem a többieket a listáról korábban, most kezdünk ismerkedni. A >>glocal<< kifejezést emelték ki a művészeti csoportban szereplőkkel kapcsolatban, mint a rájuk (ránk) legjellemzőbb közös tulajdonságot, ami a munkákban is megjelenik. Hogy mindenki nagyon erősen kötődik a szülőhelyéhez, és a helyhez, ahol él és dolgozik, ugyanakkor ezeknél a határoknál távolabbra tekint.” – mondta Zsófi a forbes.hu-nak. Gratulálunk!

Schweger Zsófia - Fotó: Forbes USA

Schwéger Zsófia – Fotó: Forbes USA

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő