FördősZé@Forbes

  Fördős Zé apukája az első sorban ült le az áprilisi Kilövésen, ahol bemutattuk a lapot. A család büszke Zére és a közös cégre, ő maga is azok közé a […]

Bővebben

Egy magyar művész lány is felkerült az amerikai Forbes globális listájára

Az amerikai Forbes magazin összeállította 2017 legbefolyásosabb 30 alatti vállalkozóit. A lista több kategóriában, kontinensekre bontva készült. A 2017-es gyűjtésbe több magyar is felkerült: média kategóriában Jentetics Kinga, a PublishDrive társalapítója, a kereskedelem kategóriában pedig  Lászlóffy Vivien az ÁERON divatcég ügyvezető igazgatója.

A művészeket gyűjtő listán is van magyar: a szegedi születésű, 27 éves Schwéger Zsófia 5 évig az Amerikai Egyesült Államokban élt, most pedig Londonban. Munkáit önálló kiállításon először a Griffin Galériában mutatták be 2016-ban. Műveiben otthonát mutatja be, személyes hangvételben. Zsófia 2016-ban a Bloomberg kortársakat gyűjtő listájára is felkerült, több díjat is nyert már. Munkái megtekinthetőek honlapján. “Nem ismertem a többieket a listáról korábban, most kezdünk ismerkedni. A >>glocal<< kifejezést emelték ki a művészeti csoportban szereplőkkel kapcsolatban, mint a rájuk (ránk) legjellemzőbb közös tulajdonságot, ami a munkákban is megjelenik. Hogy mindenki nagyon erősen kötődik a szülőhelyéhez, és a helyhez, ahol él és dolgozik, ugyanakkor ezeknél a határoknál távolabbra tekint.” – mondta Zsófi a forbes.hu-nak. Gratulálunk!

Schweger Zsófia - Fotó: Forbes USA

Schwéger Zsófia – Fotó: Forbes USA

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő