Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Anka Márton befektet és csatlakozik a Tresorithoz

Stratégiai tanácsadóként és befektetőként csatlakozik Anka Márton, a LogMeIn társalapítója a svájci-magyar titkosítócég, a Tresorit befektetői bizottságához. Anka technológiai tudásával és üzleti tapasztalatával segíti a Tresoritot a további növekedésben és új, titkosító platformjának sikeres piaci bevezetésében.

„Örülünk neki, hogy Anka Márton ezentúl befektetőként és tanácsadóként vesz részt a Tresorit munkájában. Technológiai szakértelmével és a nagyvállalati szoftverpiacon szerzett üzleti tapasztalataival két területen nyújt majd fontos stratégiai támogatást: a Tresorit pozíciójának megerősítésében a vállalati felhőtitkosítás piacán, illetve új termékünk, a ZeroKit sikeressé tételében.  Célunk a ZeroKittel az, hogy a Tresorit által használt titkosítást és felhasználókezelési technológiát könnyen elérhetővé tegyük a vállalatok és alkalmazásfejlesztők számára”-  mondja Lám István, a Tresorit egyik alapítója és ügyvezető igazgatója.

Társalapítóként és technológiai igazgatóként Anka Márton komoly szerepet játszott abban, hogy a New York-i NASDAQ-on jegyzett LogMeIn mára a világ tíz legfontosabb szoftvervállatainak egyikévé vált. Anka 2013-ban visszalépett a LogMeIn napi szintű irányításától, és megalapította a Caretet, amely egy okos telefonkönyvként működő alkalmazással forradalmasítja a telefonhívásokat.

„A Tresorit egyedülálló azáltal, hogy a felhőalapú kollaborációs piacon a felhasználóbarát biztonságra és adatvédelemre helyezi a hangsúlyt. A Tresorit szabadalmaztatott titkosítására épülő kollaborációs szoftverével a vállalatok biztonságosan tudnak fájlokat megosztani, a ZeroKit platform pedig ezt a biztonságot mindazok számára elérhetővé teszi, akik fejlesztőként felhasználói adatokat kezelnek. A kliensoldali, végpontok közötti titkosításra a pénzügyi, egészségügyi és nagyvállalati alkalmazásokban is óriási szükség van, a Tresorit erre az igényre nyújt megoldást”, mondja Anka Márton.

A Tresoritot 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György. Az egyetemi kutatásból indult startup mára globális sikereket ér el, üzleti megoldását több mint 10,000 cég, többek között az IT Services – T-Systems, az Erste Bank, és a Vöröskereszt használja a biztonságos fájlmegosztáshoz. Tavaly indították el a ZeroKit titkosító platformot, amely az Apple figyelmét is felkeltette. A Tresorit és az Apple egészségügyi csapatának együttműködése révén az iOS-en elérhető egészségügyi appokat a fejlesztők a Tresorit szabadalmaztatott titkosításával tehetik biztonságossá. A Tresorit ma közel hatvan fős cég, a fejlesztői bázis Budapesten található, az üzleti központ Svájcban van, a ZeroKit üzletfejlesztési tevékenységét pedig San Franciscóból irányítják.

Borító: The Orbital Strangers Project 

 

A jómód minden egyéb külsőségeivel is nyugodhatik ingadozó alapokon.