Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

A Tresorit csapata (fotó: The Orbital Strangers Project)

Anka Márton befektet és csatlakozik a Tresorithoz

Oszd meg!

Stratégiai tanácsadóként és befektetőként csatlakozik Anka Márton, a LogMeIn társalapítója a svájci-magyar titkosítócég, a Tresorit befektetői bizottságához. Anka technológiai tudásával és üzleti tapasztalatával segíti a Tresoritot a további növekedésben és új, titkosító platformjának sikeres piaci bevezetésében.

„Örülünk neki, hogy Anka Márton ezentúl befektetőként és tanácsadóként vesz részt a Tresorit munkájában. Technológiai szakértelmével és a nagyvállalati szoftverpiacon szerzett üzleti tapasztalataival két területen nyújt majd fontos stratégiai támogatást: a Tresorit pozíciójának megerősítésében a vállalati felhőtitkosítás piacán, illetve új termékünk, a ZeroKit sikeressé tételében.  Célunk a ZeroKittel az, hogy a Tresorit által használt titkosítást és felhasználókezelési technológiát könnyen elérhetővé tegyük a vállalatok és alkalmazásfejlesztők számára”-  mondja Lám István, a Tresorit egyik alapítója és ügyvezető igazgatója.

Társalapítóként és technológiai igazgatóként Anka Márton komoly szerepet játszott abban, hogy a New York-i NASDAQ-on jegyzett LogMeIn mára a világ tíz legfontosabb szoftvervállatainak egyikévé vált. Anka 2013-ban visszalépett a LogMeIn napi szintű irányításától, és megalapította a Caretet, amely egy okos telefonkönyvként működő alkalmazással forradalmasítja a telefonhívásokat.

„A Tresorit egyedülálló azáltal, hogy a felhőalapú kollaborációs piacon a felhasználóbarát biztonságra és adatvédelemre helyezi a hangsúlyt. A Tresorit szabadalmaztatott titkosítására épülő kollaborációs szoftverével a vállalatok biztonságosan tudnak fájlokat megosztani, a ZeroKit platform pedig ezt a biztonságot mindazok számára elérhetővé teszi, akik fejlesztőként felhasználói adatokat kezelnek. A kliensoldali, végpontok közötti titkosításra a pénzügyi, egészségügyi és nagyvállalati alkalmazásokban is óriási szükség van, a Tresorit erre az igényre nyújt megoldást”, mondja Anka Márton.

A Tresoritot 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György. Az egyetemi kutatásból indult startup mára globális sikereket ér el, üzleti megoldását több mint 10,000 cég, többek között az IT Services – T-Systems, az Erste Bank, és a Vöröskereszt használja a biztonságos fájlmegosztáshoz. Tavaly indították el a ZeroKit titkosító platformot, amely az Apple figyelmét is felkeltette. A Tresorit és az Apple egészségügyi csapatának együttműködése révén az iOS-en elérhető egészségügyi appokat a fejlesztők a Tresorit szabadalmaztatott titkosításával tehetik biztonságossá. A Tresorit ma közel hatvan fős cég, a fejlesztői bázis Budapesten található, az üzleti központ Svájcban van, a ZeroKit üzletfejlesztési tevékenységét pedig San Franciscóból irányítják.

Borító: The Orbital Strangers Project 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő