Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.


Bővebben

Forbes 30/30: Óriásbolygókat kutató fiatal magyar csillagász is van a listán

Szulágyi Judit gyerekkora óta imádja a csillagokat.

Zürichi laborjában szuperszámítógépeken kutatja, hogy jönnek létre a Juipterhez hasonló óriásbolygók. Dolgozott a NASA-nak, jelenleg pedig egy olyan projekten dolgozik, ami arra a kérdésre keresi a választ, hogyan keletkeznek azok a holdak, mint például a Jupiter Európa nevű holdja, ahol tudni lehet, hogy egy óceán van a felszín alatt – és akár az is lehet, hogy van rajta élet. “Minden, ami a világűrrel kapcsolatos, az cool!” – mondja nevetve a telefonban. Szerinte minden csillagász hisz a Földön kívüli életben, hiszen ez nem sci-fi, hanem szimpla logika. “Van más bolygó a Földön kívül, van más csillag a Napon kívül, és van más galaxis a miénken kívül, kell, hogy legyen más élet a miénken kívül.”

Judit az amerikai Forbes európai listájának tudománnyal és egészségüggyel foglalkozó tehetséges fiatalok csoportjába került. Gratulálunk!

judit_szulagyi-1200x801

Szulágyi Judit (Fotó: Forbes USA)


Olvasd el Legyél jobb rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő