Legyél jobb!

Ezt a 4 kérdést tedd fel az állásinterjún a munkaadónak járvány idején

Forbes
2020. augusztus 28. 2 perc olvasás

Ha olyan állásinterjún vagy, ahol csak tőled kérdeznek, és neked nincs lehetőséged rá, akkor valószínűleg rossz helyen vagy. Szintén jó ok a fejedben a pánikgomb megjelenésére, ha a cég járvány idejére készült stratégiájával kapcsolatban csak maszatolást hallasz.

Az amerikai Forbes összegyűjtött négy kérdést, amire érdemes rákérdezni mostanában egy állásinterjún. Jó szűrő, ha a munkaadó világosan és habozás nélkül tud rájuk válaszolni.

1. Hogyan fogod elkezdeni a távmunkát?

Új munkatársként lehet, hogy részt kell venned néhány tréningen, a beléptetési folyamattal kapcsolatos adminisztratív ügyeket kell intézned, és sűrűbben kell kommunikálnod a főnököddel.

Fontos tudnod, hogy újoncként hogyan tudsz a pandémia által nehezített pályán beilleszkedni a cégbe és felvenni a fonalat.

2. Milyen eszközökre van szükséged a home office-ban?

Lehet, hogy olyan vállalatnál kezdesz majd el dolgozni, ahol 2020 előtt hallani sem akartak az otthoni munkavégzésről, és eddig teljesen természetes volt, hogy minden szükséges eszköz a cég épületében van.

Amikor otthonról dolgoznak a vállalat alkalmazottai már nem olyan magától értetődő, hogy mindez rendelkezésre áll. Kérdezz rá, mi az, amit a home office-ban is biztosít számodra a cég, és mi az, amit esetleg magadnak kell beszerezned!

3. Mi a cég újrazárási és újranyitási terve?

Nyilvánvalóan egy cég sem tud száz százalékban pontos választ adni arra, hogy mennyi ideig tartja még otthon a munkavállalóit vagy éppen mennyi idő múlva küld mindenkit megint home office-ba, de nagy különbség van a teljes fejetlenség és aközött, hogy egy vállalat több, különböző, jól átgondolt stratégiával készül a gyorsan változó helyzetre.

4. Milyen egészségügyi és biztonsági protokollokat vezetettek be a cégnél?

Az egész vállalati kultúráról sokat elmond, hogy a jelenlegi helyzetben mennyire prioritás a vezetőség számára a munkavállalóinak egészsége, és mit tesz azért, hogy a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék a munkájukat.

Fotó: Tim Gouw / Unsplash