Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hogy keresnek állást a mentálisan erős emberek? Ezeket a hibákat nem követik el

A sikerre még mindig nincs tökéletes recept, de van néhány olyan tipp, ami segíthet abban, hogy megkönnyítsd és eredményesebbé tedd az álláskeresés folyamatát, miközben megőrzöd a mentális erőnlétedet is.

Az amerikai Forbes összegyűjtött 13 olyan tevékenységet, amit jobb, ha elkerülsz az új munkahelyed utáni kutatás közben.

1. Nem egyedül keresnek

A magányos farkas attitűd helyett használják a kapcsolati tőkéjüket, hogy minél több céghez eljusson a jelentkezésük.

2. Nem csak online jelentkeznek

A legkényelmesebb otthon, az íróasztal mögül e-mailben jelentkezni, de ha van lehetőséged, akkor nézz körül például a cég saját szervezésű szakmai eseményein, állásbörzéken, vagy csak az ismerősi körödben!

3. Nem hanyagolják el az egészségüket

Az álláskeresés sajnos gyorsan lezavarható sprint helyett sokszor inkább hónapokig tartó maraton. Ez idő alatt különösen fontos figyelni a testi, lelki, mentális egészséged megőrzésére is, hiszen egy munkaadó sem szeretne egy leamortizált és elhanyagolt egyént a csapata legújabb tagjának.

4. Nem hasonlítgatják magukat más munkakeresőkhöz

Ha az interjú előtt azzal stresszeled magad, hogy vajon kinek vannak meghatározóbb munkatapasztalatai, ki tanult nevesebb egyetemeken, vagy ki rakta össze szebben az önéletrajzát, azzal csak a saját önbizalmad, és ezzel együtt a munkakeresési esélyeidet rontod. Ehelyett inkább fókuszálj a saját sikereidre, és arra, hogyan tudod minél jobban megmutatni az erősségeidet!

5. Nem zavarja őket más sikere

Nem a saját kudarcuknak tekintik, ha valaki más kapja meg az általuk áhított munkát, hanem igyekeznek reálisan mérlegelni, hogy miért nem volt nekik való az adott pozíció.

6. Nem feledkeznek meg a saját sikereikről

Az álláskereséssel járó állandó bizonytalanság mentális megterhelése mellett érdemes folyamatosan számon tartani a szakmai sikereinket, legyenek azok apróbbak vagy nagyobbak. Ahhoz, hogy mentálisan stabilak tudjunk maradni, létfontosságú, hogy ne feledkezzünk meg a saját értékeinkről.

7. Nem restek energiát fektetni a networkingbe

A kapcsolati háló kiépítéséhez szükséges állandó ismerkedés az álláskeresés egyik legszorongáskeltőbb aspektusa, de egy mentálisan erős személyiség tudja: kellemetlen részei ellenére a networking az egyik legjobb módja annak, hogy új lehetőség nyíljanak meg előtte.

8. Nem keseríti el őket a visszautasítás

Az elutasítás a folyamat része. Sokkal sikeresebb lesz az az álláskereső, aki ezt elfogadja, és már az elején felkészül arra, hogy néhány cég vissza fogja utasítani.

9. Nem keresgélnek éjjel-nappal

Egyrészt a mentális egészségednek sem tesz jót, ha az álláskereséssel kelsz és fekszel, de a jövendőbeli munkaadódnál is nagyobb eséllyel indulsz az interjún, ha meg tudod mondani, hogy mit csináltál két munkahely között. Ilyen elfoglaltság lehet például heti néhány óra önkéntesség.

10. Nem várják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb

Tudják, hogy a munkaerőpiac nem arról szól, hogy akadály nélkül, gördülékenyen el tudják érni a céljaikat, ezért nem is szegi kedvüket egy-két visszautasítás.

11. Nem vágnak bele a keresésbe terv nélkül

A terv nélküli munkakeresés több stresszel, szorongással jár, és hosszabbítja is folyamatot.

12. Nem vesztegetik az idejüket a hátrafelé nézelődéssel  

Egy munkahely elvesztése érzelmileg megterhelő. A veszteségérzetet bánat, harag és félelem is kísérheti, amiket szükséges is megélni, de ha túl sok időt töltesz a múltban merengéssel, az hátráltatni fog abban, hogy tudj élni az új lehetőségekkel.

13. Nem adják fel

Tudják, hogy a kudarc a folyamat része és minden egyes sikertelen állásinterjúval több tapasztalatuk lesz, ami csak a hasznukra válhat.

Borítókép: Marokkói naplemente // Fotó: Mohamed Nohassi, Unsplash

Oszd meg!

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója