Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: C D-X // Unsplash

A kriptopiac nem a 40 órás munkahetek világa, kárpótlásul évi négyszer le is állnak

Nem család vagyunk, hanem győztes csapat – mondja a kriptocég, ahol szabadságra is alig mertek elmenni az alkalmazottak, ezért újítottak.

Blogposztban nyílt meg saját munkamoráljukról és pörgős, intenzív vállalati kultúrájukról az elmúlt évek egyik legnagyobb kriptoszenzációja, a Coinbase.

Az Insider által is szemlézett írásban L. J. Brock, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének HR-igazgatója elárulta: munkatársaiknak négy teljes hetet biztosítanak évente a feltöltődésre, ezzel kiegyensúlyozva a nem titkoltan nagy mennyiségben felhalmozódó munkát.

Ezek alatt a hetek alatt, amik ideális esetben negyedévente követik egymást, szinte a teljes cég leáll.

Hosszabb, kiszámíthatatlanabb munkanapok

Brock hosszabban is megindokolja bevezetett praktikájukat: először 2020-ban kísérletezte ezekkel az úgynevezett „recharge” hetekkel, miután rádöbbentek, sok munkavállalójuk azért nem mer szabadságra menni, mert nem akarnak munkatársaikra ezáltal még több feladatot ráhagyni.

A szakember leszögezi: a Coinbase „nem egy család, hanem egy győztes csapat”, náluk dolgozni gyakran komoly áldozatokkal, hosszabb, kiszámíthatatlanabb munkanapokkal jár.

„A legtöbbünknek a Coinbase a valaha volt legintenzívebb munkahelyünk, amit csak még inkább fokoz a kriptopiac jelenlegi helyzete” – teszi hozzá, majd egy ponton így folytatja:

„Nem tudunk 9-17 óra közötti munkaidőt vagy 40 órás munkaheteket ígérni. Hogy a munka el legyen végezve, sokszor hosszabbak a napok és hetek.”

A Coinbase saját felmérése szerint az alkalmazottaik több mint fele ezt a négy hetet használja ki elsősorban pihenésre és feltöltődésre. A cég alapjáraton távmunkára van most berendezkedve, de mindenki megválaszthatja, hogy így kényelmesebb-e neki, vagy inkább bejárna.

A Coinbase sikersztoriját tavaly több cikken át követtük: áprilisban brutálisan rajtolt el a tőzsdén, még ha első napos, 75 százalékos emelkedését kissé meredek zuhanás is követte. Hogy 2022-ben is fog-e rejleni bennük potenciál, arról az idei várható legnagyobb tőzsdesztorikról szóló cikkünkben értekeztünk.

Borítókép: C D-X // Unsplash

Oszd meg!