Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A normális reggelhez kikapcsolt telefon kell

Ha szeretné, hogy 7:30 előtt ne rontsák el a napját, akkor tegyen érte!

Ha te is olyan ember vagy, akinek az ébredés pillanatában már reflexszerűen matatni kezd a keze a telefon után, majd az agresszív fényerőtől sokkos állapotba került pupillákkal és mesterségesen szétfeszegetett szempillákkal kapásból a céges levelezést bújja, csak azért, hogy 15 másodperccel később emelt vérnyomással szentségeljen ülve, akkor van egy jó hírünk: ennek nem kell így lennie.

Lemony Snicket író egyszer azt mondta, hogy amilyen reggeled van, olyan lesz a napod is. Kitörni a szundigomb-tusoló-ingázás háromszögből nem egyszerű, de érdemes megpróbálni, a forbes.com-on ezekre a trükkökre esküsznek:

Kikapcs!

Ébredés után fejest ugrani a levelezésekbe teljesen felesleges, azon a húsz percen már nem múlik semmi, cserébe kapásból elhavazva érzi tőle magát az ember.

Testmozgás

Több energia, jobb kedv, és egy idő után természetesen jobb megjelenés – nem könnyű ugyan lecserélni a kávéfőzőhöz kivánszorgást a fekvőtámaszozásra, de tényleg jót tesz.

Egészséges reggeli

Helyrerántja a vércukorszintet, csökkenti a napközben feltámadó étvágyat, és segít a koncentrálásban.

Napi célok

A jó öreg to do listák, reggel érdemes végiggondolni, hogy milyen feladatokat kell kipipálnunk aznap. Mi így csináljuk.

Meditálás

Mielőtt beránt a napi örvény, hasznos lehet egy rövid csendes meditáció, amikor nem gondolunk semmire – az agynak is jól fog esni.

 

Oszd meg!