Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Outlook, Any.do, notesz – így szervezzük az életünket a Forbesnál

Van, aki alkalmazásra, van, aki noteszre esküszik nálunk.

A múltkor összeírtunk pár érdekes és hasznos mobilappot, ami segít rendet tartani a tennivalóink között, most megosztjuk, hogy mi mit használunk arra, hogy mindig mindenhová időben odaérjünk, és mindig mindennel időben elkészüljünk.

fonok
Galambos Márton
Naptárra Outlook, de napi/heti tervezésre papírnaptár (vagy szép füzet). Pár hete új nálam, hogy beírtam a naptáramba, hogy hétfő reggel tervezek hetet vagy napot, és nekem fontos, hogy szép legyen, amibe írom a napi teendőim – ez valahogy segít. Ráadásul szinte mindig itt tartom az asztalomon, nem viszem magammal – ha valamit be kell jegyezni és máshol jut eszembe, írok róla egy e-mailt. Azért időről időre előfordul, hogy annyira rohanok, hogy bejövök reggel és anélkül, hogy megnézném a szépen megírt listát,  és elkezdek vadul e-mailezni. Ez hülyeség, de sajnos néha leteper. Ilyenkor mit sem ér a szép to do list!

fekete-emese_5x8_gray

Fekete Emese
Régimódi noteszom van (szép, ez nekem is fontos), és ha nagyon sok a napi teendő, akkor régimódi post it-okat is biggyesztek bele, amiket aztán nagyon jó érzés kiszórni, ha végeztem. Kifejezetten örülök, hogy az életemnek ez a része még nem digitalizált, és nem csak akkor tudom, mikor, merre, ha fullon van az aksim.

laza

Laza Bálint
A Google Keepet pár hete próbálgatom, forbesos tennivalókra. A Google Calendar alapbeállításom egymillió értesítő, ha valamit nagyon nem akarok elfelejteni és köthető időponthoz, az ide megy. Aztán a  Smooth Calendar widget Androidra, hogy a kezdőképenyőn lássam a következő eseményeket. Ha biztosra akarok menni, akkor jön az e-mail küldés magamnak: egyrészt olvasatlanul hagyom (ez a határidőhöz nem kötött dolgoknál jó, mert utána sokáig halogatom), másrészt van egy filterem, ami mindenre, aminek TODO van a tárgyában, rárak egy vérvörös cimkét.

iren

Hermann Irén
A Wordben szoktam to to listát írni magamnak reggel, és ami sikerül, azt egyszerűen kitörlöm. Naptárt a butatelefonomon használok, illetve a Google naptáról szoktam lesni, de ott nem viszem fel a saját tennivalóimat, csak azt ellenőrzöm, hogy másnak mikor hol van dolga.

zsibi
Zsiborás Gergő

Any.do – bevásárlási listától kezdve a naptárig megosztható minden mással, munkaszervezéshez is jó, de a feleségem is tud szólni, ha valamit el kell munka után intézni. A legnagyobb előnye, hogy egyszerű felvinni a különböző elemeket.

zsolt

Nagy Zsolt
Alapjáraton Gmail naptár, mert könnyű meghívni másokat, és lehet kérni értesítéseket mindenről dögivel. Ha van állandó program,  mint például fix megbeszélések, akkor azt fel lehet vinni úgy, hogy örökké emlékezzen rá, és figyelmeztessen előtte egy bizonyos időpontban. A Keep jópofának tűnik, de még nem sikerült rászoknom, pedig igyekszem, illetve online tervezéshez a Producteevot kezdtük el használni nemrég.

 

acs

Ács Gábor
Gábor a köremailre, hogy mindenki írja meg, hogyan szervezi az életét, hát, nem válaszolt. Ahogy egy régi közös kollégánk egyszer találóan megjegyezte, sokszor “séróból tolja”. Ez nála egy kicsit többet jelent, mint másoknál, mert mondjuk a magyarországi busz és vonathálózatot is séróból tolja. Így aztán nem meglepő, ha számos feladatait is a fejében tartja, ez általában sikerül is neki. Nem elfelejteni szokta a határidőket, csak nem tartja be őket. (Gábor helyett Galambos Márton)

Oszd meg!