Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A magyarok 75%-a evés közben is a telefonját nyomkodja

Ezzel alszunk, pihenünk és társaságban sem eresztjük.

Az okostelefon mára lényegében egy plusz végtaggá változott, mindig velünk van, és rengeteg mindenre tudjuk használni.

A Phonebox felmérése alapján ma Magyarországon, a felnőttek 80%-a rendelkezik okostelefonnal és a készüléktulajdonosok 90%-a érzi magát kellemetlenül és feszülten, ha telefonja nem lehet elérhető távolságban a nap minden egyes percében – összeállítottak egy listát, amiben biztos, hogy mindenki talál olyan pontot, ami rá is igaz.

 

infografika-okostelefon

 

Pihenni is telefonnal a kezünkben szoktunk

A felmérés alapján megállapítható, hogy a kérdőívre válaszolók és okostelefonnal rendelkezők 90%-a rendszeresen használja mobiltelefonját szabadidejében szórakozásként, vagy unaloműzőként.

Az ebédnél is híreket olvasunk

75%-unk használja az okostelefonját étkezés közben. Legyen szó akár egy ebédről vagy vacsoráról, még akkor is, ha társaságban van.

Telefonnal a párnánk alatt

A tulajdonosok 80% használja a telefont este lefekvés előtt. Valamint ugyanekkora százaléknak az első dolga felkelés után végigpörgetni a Facebook-ot, ellenőrizni az emaileket és híreket olvasni. Ez nem csak az alvás minőségét rontja, hanem a felkelés utáni szellemi aktivitást is jelentősen csökkenti.

Munka közben is

Ha van rá lehetősége, akkor mindenki magával viszi mobilját a munkahelyére, és a megkérdezettek 65%-a munka közben is használja, magáncélra.

Vezetés közben is kézben tartjuk

Az egyik legveszélyesebb jele a függőségnek, ha a telefont még vezetés közben is használjuk. Ebben az esetben most nem a szokásos telefonálásra gondolunk, hanem a sokkal figyelem elterelőbb használatra. Az okostelefonnal rendelkezők 30%-a rendszeresen használja, vagyis kézbe veszi vezetés közben is a telefonját

Persze kár lenne úgy csinálni, mintha nem könnyítené meg az életünket, mi például ezekkel a módszerekkel (és alkalmazásokkal) próbálunk felülkerekedni a minden sarkon ránk leselkedő káoszon a Forbesnál.

 

Oszd meg!