Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

5 stresszkezelő tipp menedzsereknek

  • (Ha az állandó stressz már a munka rovására megy, akkor itt az idő megfogadni néhány praktikus tanácsot – a Forbes.com összegyűjtött öt nagyon hasznosat.

Krízis – biztos?

Tény, hogy rengeteg olyan dologra tekintünk drámaian, amire egyébként nem kéne. Az esetek többségében érdemes úgy gondolkozni, hogy jó, legalább senki sem sérült meg, senki sem beteg, senki sem haldoklik. Nem éri meg bolhából elefántot csinálni! Ha kordában tudjuk tartani a gondolatainkat, egészen pontosan a túlgondolkodást, akkor megtettük az első lépést a kevesebb stressz felé.

nv0ehnnkqdha21gc3baj_paris-louvr

 

Legyen fix üresjárat

Nem tétlenkedésről van szó, hanem egy olyan időkeretről, amit következetesen szabadon hagyunk magunknak, nem szervezünk rá soha semmilyen meetinget vagy beszámolót. Miért? Hogy ne sodorjanak el magukkal a teendők! A fixen tervezett nyugalmas időszak megfelelő arra, hogy a legfontosabb elmaradásokat pótoljuk. Ez munkatípustól függően akár naponta egy óra is lehet, vagy hetente egy teljes délután. A lényeg, hogy tudjunk vele tervezni – a kiszámíthatósága miatt csökkenti a stresszt. Mi a szerkesztőségben mindenféle mobilappokkal meg noteszekkel próbáljuk egyben tartani a napjainkat, ha érdekel, kattints ide!

Legyen idő a beosztottakra!

Oldja a stresszt, erősíti a munkahelyi kapcsolatokat az, ha menedzserként az ember időnként odaül az alkalmazottakhoz beszélgetni egy kicsit. Egyrészt megtöri a napi hajtást, másrészt egy segít megérteni az alkalmazottak munkáját és kihívásait – a jó menedzser odafigyel ezekre.

Testmozgás!

Klisé ugyan, de attól még nem jelenti azt, hogy nem igaz! Ha van egy nagyobb ebédszünet, akkor érdemes elmenni futni egyet (de nem az evés után, annak ritkán van jó vége), kipucolja az ember fejét, és felrántja az energiaszintet, produktívabbá teszi a délutáni munkát.

A biztonsági háló kiépítése

Egy cégben (leszámítva a mikrovállalkozásokat) sokan dolgoznak, ami nagyon jó, mert ha egy stresszes szituációval kell szembenézni, több embertől is lehet tanácsot kérni. Hosszútávon érdemes kiépíteni a jó kapcsolatrendszert azokkal a vezetőkkel, akik tapasztalatukkal segíteni tudják döntéshozást.

 

 

Oszd meg!