FINOM

Ennél a répás tarkedlinél egészségesebbet és omlósabbat keresve sem találsz

Martina Lancingerová
2022. május 03. 3 perc olvasás

Nincs még egy olyan egészséges, de egyúttal omlós és könnyed tarkedli, mint ez a répás-zabpelyhes. Garantáltan derűsen fog vele indulni a nap, de egy ünnepi menü lezárásaként sem vallana kudarcot. 

Bátran változtathatunk is az alap recepten. Mandula helyett darált mogyorót, diót vagy pekándiót is keverhetünk a tésztába – jellegzetes ízűek, a serpenyőben pirulva pedig csak úgy illatozni fognak. Amit nem érdemes a tarkedliből kihagyni, az a citromhéj, amelynek kellemes ízét még a tarkedli elfogyasztását követően is érezni fogunk a szánkban.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Fotó: Martina Lancingerová

Hozzávalók 12 tarkedlihez:

  • 150 g apróra reszelt répa
  • 200 g joghurt
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tojás – sárgája és fehérje külön
  • ½ citrom lereszelt héja
  • 50 g darált mandula
  • 40 g apró szemű zabpehely
  • 40 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • kókuszolaj (rántani)

Elkészítés:

  1. Add hozzá a lereszelt répához a joghurtot, a juharszirupot, a tojássárgáját, a citromhéjat, és alaposan keverd el. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat – a darált mandulát, a zabpelyhet, a lisztet és a sütőport. Dolgozd össze a két tál tartalmát. 
  2. Verd fel kemény habbá a tojássárgáját egy csipet só hozzáadásával. A tojáshabot laza mozdulatokkal keverd hozzá a tésztához.
  3. Forrósítsd fel a serpenyőt, kend ki egy kevés kókuszolajjal, és adagold bele a tésztát. A tarkedliket akkor fordítsd meg, amikor a tetejük már nem folyik. Mindkét oldalukat nagyjából 4 percig süsd. 
  4. Tálald görög joghurttal, gyümölccsel, mogyoróval vagy magvakkal és juharsziruppal.
Fotó: Martina Lancingerová
A rovat megjelenését támogatta:
Whirlpool