FINOM

Egészséges édesség. Szuper(food) golyók királydatolyából és más finomságokból

Martina Lancingerová
2021. december 23. 3 perc olvasás

A királydatolyának is nevezett medjool, a legnagyobb szemű fajta, amely mézédes ízével, lágy, lédús húsával és puhaságával is kitűnik a többi közül. Már önmagában fogyasztva is mennyei, ezért hozzávalóként csak pompás lehet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez az egészséges hozzávalókból készült vegán édesség.

A datolya kókusszal és mandulával keveredő édes íze rendkívüli harmóniát hoz létre. Hát ha még karobot vagy kakaót is adunk hozzá! Ügyeljünk a kóstolgatásnál, nehogy idő előtt elfogyjon a sütialap, amit egyszerű diókrémmel, vagy az alábbi ízesített kesudiókrémek egyikével is megtölthetsz.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nemcsak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom

Fordítás: Peťovská Flóra

Hozzávalók nagyjából 35 darabhoz:

  • 300 g magozott medjool datolya
  • 40 g mandula
  • 40 g kókuszreszelék
  • 25 g kókuszzsír
  • 20 g sötét karob por

Az acai bogyós-málnás kesudiókrémhez:

  • 1 ek olvasztott kókuszzsír
  • 5 g acai por
  • 5 g porrá őrölt liofilizált málna
  • 40 g (1 ek) kesudiókrém

A macás-fahéjas kesudiókrémhez:

  • 40 g (1 ek) kesudiókrém
  • 1 ek olvasztott kókuszzsír
  • 1 tk őrölt maca
  • ¼ tk őrölt fahéj

Elkészítés

  1. Konyhai aprítóban turmixoljuk finomra a mandulát, és tegyük félre. Turmixoljuk le a datolyát is. Amikor már krémes, adjuk hozzá a puha kókuszzsírt, és turmixoljuk tovább, amíg teljesen bele nem olvad. Dolgozzuk bele a datolyapasztába a mandulát, a kókuszt és a karobot, majd pihentessük nagyjából 5 percig.
  2. Formáljunk a tenyerünkkel nagyjából 1,5 cm átmérőjű golyókat. Helyezzük őket egy tálcára, és egy kerek végű fakanállal alakítsunk ki a közepükön kis mélyedéseket.
  3. Készítsük el a krémeket. Turmixoljuk vagy alaposan keverjük össze a hozzávalókat (külön az acai bogyós-málnás és a macás-fahéjas változathoz).
  4. Öntsük bele a krémet a kialakított mélyedésekbe, és hagyjuk hideg helyen megdermedni.
  5. Hűvös helyen, zárt dobozban tárolva legalább két hétig eláll.

Borítókép és fotók: Martina Lancingerová

A rovat megjelenését támogatta:
Whirlpool