Vissza

Alkotói szabadság a legigényesebbeknek – Samsung Galaxy S21 széria

2021. február 26.
Egy ingatlanvásárlás, ahol a legapróbb részletet is érdemes gondosan dokumentálni. Egy podcast, amire a napi rohanásban csak bevásárlás közben jut idő. Egy rövid videós prezentáció, amit vár az ország másik végében ülő ügyfél. Egy szelfi, amit azonnal meg kell osztani az Instán. A Samsung legújabb csúcsmobil szériája, a Galaxy S21 5G nem csak vagány megjelenésű és szupergyors, de kiváló kreatív partner mindehhez, pont úgy, ahogy az életstílusod és a napi rutinod igényli.

A januárban debütált Samsung Galaxy S21 család három tagja, az S21 5G, az S21+ 5G, és a csúcs, az S21 Ultra 5G a legmagasabbra teszi a lécet teljesítmény terén. A telefonok a Galaxy sorozat eddigi legerősebb processzorával, akár 512 GB tárhellyel és a legújabb Android 11 szoftverrel érkeznek. A gyönyörű képeket mutató Infinity-O határtalan kijelzőt a Samsung eddigi legerősebb kijelzőüvege védi. A készülékek legfeltűnőbb eleme a közös keretbe épített három – az S21 Ultra 5G esetében négy – professzionális kamera, amelyek már nem is telefon, inkább egy nagyon kifinomult műszer érzetét keltik egy öltönyös-szuperkémes filmből. Mindez egyetlen célt szolgál: a használó lehető legnagyobb kreatív szabadságát.

Az S21 széria a felhasználó életstílusához igazodva egyszerre lehet asszisztens, ami segít az üzleti mindennapokban; mobil stúdió, ami vág, fényel, korrigál, hogy a legjobb vizuális anyagokkal segítse a munkát; csendszoba egy gyors sorozatepizódhoz, vagy pár perc zavartalan nyugalomban töltött zenehallgatáshoz. És legfőképp az önkifejezés szabadságát megadó multimédiás eszköz hivatásos kontentmágusoknak vagy a legszebb naplementék és esküvői pillanatok elszánt gyűjtőinek.

A Samsung Galaxy S21 család legfőbb erőssége a fotó- és videógyártás, amit szó szerint azokra szabtak, akiknek az élete a közösségi média, vagy olyan munkájuk van, ahol bármikor jól jön egy zsebből is előkapható profi kamera (jó nagy zseb kell hozzá), amivel minél szebb és részletgazdagabb képeket lehet fotózni, akár jó messziről is. Az együtt dolgozó lencsék nem csak csodaszép, élénk képeket készítenek, de messzire kitolják a telefonos képrögzítés határait, 8K felbontású videókkal, hibátlanul illeszkedő panorámafotókkal, nagylátószögű és teleobjektíves képekkel. Az akár 100-szoros zoomot első hallásra felesleges megalomániának gondoltuk, de csak addig, ameddig a teszttelefonról le nem töltöttük a Balaton túlpartjáról lefotózott Tihanyi apátság zavarba ejtően részletgazdag fényképét. Az elkészült fotókból és videókból az innovatív és praktikus megoldásokkal dolgozó szerkesztőfunkciókkal ott helyben a kezünkben, pillanatok alatt megkomponálható bármi, profi Insta-szelfiktől látványos werkfotókig. Mindezt előre beállított képarányokkal, aláfestő zenével, lens flare-rel, belógó tárgyakat és grimaszoló rokonokat eltüntető alkalmazással.

Az S21 szérián már helye sincs a jackdugónak. A Galaxy Buds Pro Bluetooth-fülhallgatók vezeték nélkül, automatikusan csatlakoznak a telefonhoz. A Buds széria legújabb tagja mikrofonként szolgál egy telefontól távoli vlogfelvételhez, zenehallgatáskor kiszűri a háttérzajt, de akkor sem kell a gombokhoz kapni, ha mégis beszélni kell: a készülék lehalkítja magát, amíg tart a párbeszéd a pénztárossal vagy a kollégákkal.

Az irodában asszisztens, a terepen videós, operatőr és vágó, munka után pedig segít relaxálni. Hogy a Galaxy telefonok minden helyzetben a legjobbat adják, arról a Galaxy ökoszisztéma gondoskodik: az S21 készülékek, a Buds fülesek, a Galaxy tabletek és a Watch okosórák kínlódó párosítások nélkül kapcsolódnak össze egyetlen rendszerré. Ebbe az ökoszisztémába még a lakáskulcs is bekapcsolható: a kulcsra, nyakörvre, bármire akasztható Galaxy SmartTag okos követő és a SmartThings Find alkalmazás segít a legrosszabbkor elkallódó dolgokat megtalálni. Akár még magát a telefont is, ha véletlenül pont az maradna el valahol a reggeli kapkodásban.