Élő közvetítés

Belépés

A gombra kattintva megtekintheted az esemény képeit!Képek megtekintése
Márciusra tervezett eseményünk, a Forbes Women's Summit új időpontja : 2020 szeptember 4.
A márciusi időpontra váltott jegyek érvényesek az új időpontban is. Az offline eseményre már nincs lehetőség jegyvásárlásra, azonban ONLINE még csatlakozhatsz hozzánk.


 

202 év. A hivatalos számítások szerint még ennyire van szükség a nemek közti egyenlőség megvalósulásához. A Forbes kézbe veszi az ügyet: 2020-ban új, egésznapos rendezvényünkön a főszereplők a lehetőségeink üzleti és társadalmi szinten, a konkrétumok, a hasznos, előremutató tanácsok férfiaknak és nőknek, a jövő.

Mindeközben pedig ismert arcok mutatják meg nekünk az eddig kevésbé ismert arcukat – a mindennapi berögződésekből fakadó szeximussal vagy épp a nők elé akadályokat állító tudatalattival ugyanis nekik is van tapasztalatuk –, a közös jövő konkrét lépéseit a legbefolyásosabb magyarokkal együtt tervezzük meg.


Találkozzunk az első Forbes Women’s Summiton, szeptember 4-én a MOMkult-ban, mert amikor egy közös és egyenlő jövőről van szó, te is befolyásos vagy!

 

 

Program - MomKult Szabadtéri Színpad

Programváltoztatás jogát fenntartjuk.

09.45-09.55

Megnyitó

Házigazda: Bánlaki D. Stella és Galambos Márton, Forbes
09.55-10.25

Reflektorfény a nemzetközi porondon

Meddig ér a vörös szőnyeg és mit ér a nemzetközi siker itthon? Hogyan maradnak hűek azokhoz az alapelvekhez egy zajos és sokszor leegyszerűsítő világban, amelyek nélkül nem jutottak volna a nemzetközi filmszakma csúcsára? Moderátor: Topolay Gábor, újságíró, Forbes
 • Borbély Alexandra, Európai Filmdíjas, Jászai Mari-díjas színésznő
 • Borbély Alexandra • Gera Marina, Nemzetközi Emmy-díjas színésznő
 • Gera Marina • Enyedi Ildikó, Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt filmrendező
 • Enyedi Ildikó  Egymilliárd forintos gyártási támogatás – magyar rendező még sosem dolgozott akkora büdzséből, amennyiből Enyedi Ildikó Füst Milán regényét fogja filmre vinni. A Testről és lélekről című mozijával eljutott az Oscar-jelölésig, de nem az a sztár típus. Inkább megmondó, kiálló, gondolkodó, mentor. Hogyan lett sikeres rendező, és miként navigál a nem egyszerű filmes világban? Erről is mesél majd.
10.25-11.05

Az ördög, Prada és más sztereotípiák: a női főnök

Ha hosszú a hajad és magassarkú van rajtad, kevésbé vagy hiteles? Ha nőiesen öltöztél fel aznap, már nem is a mondandódra figyelnek? Ha határozottan képviseled magad vagy céged érdekeit, a hasonló férfifőnököket megillető keménykezű vezető titulus helyett hisztisnek, agresszívnek fognak titulálni, és a szexuális életed meg a menstruációdat firtatják? Már tudatosan, vagy épp tudat alatt kerülsz minden olyan szituációt, ahol a nőiséged és a vezető szereped találkozhatnak? Három topvezető vendégünknek nagy tapasztalata van abban, hogy milyen nőként irányítani, és megosztják velünk elképzeléseiket arról is, hogy hogyan lehet ezt jól csinálni. Mondjuk mától fogva. Moderátor: Bánlaki D. Stella, főmunkatárs, Forbes
 • Máté Krisztina, Magyar Film- és Média Akadémia Kft. tulajdonos-ügyvezető
 • Máté Krisztina • Blaskó Nikolett, Tulajdonos-ügyvezető, ACG Reklámügynökség
 • Blaskó Nikolett  A hazai kommunikációs iparág meghatározó, egyik legbefolyásosabb női szereplője. A Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ) elnöke, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökségi, az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) felügyelőbizottsági tagja. A nevéhez köthető, idén 15 éves ACG több száz reklámszakmai díjjal, elismeréssel az egyik vezető ügynökség a magyar reklámpiacon, új székházukat az Év Irodájának választották 2018-ban. Nikolett kurátorként segíti itthon az Unicef munkáját, tagja a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) CEO és női fórumának, a Bridge Budapest tanácsadótestületének a Bride Fundnak, támogatója a Nyitottak vagyunk mozgalomnak. Állandó zsűritagja az Év fiatal Vezetője díjnak. Elkötelezetten támogatja a nők helyzetbe hozását az üzleti életben, mecénása a hazai kortás designnak, divatnak. Házasságban él, két kislányt nevel, versenyszerűen lovagol, díjugrat.
 • Vidus Gabriella, Vezérigazgató - RTL Magyarország
 • Vidus Gabriella11.05-11.12

Hammel & Hochreiter

Kristóf Györgyi interim szakértő és vezetői stratégiai tanácsadó. Szívügye a női karriermenedzsment és a nők különböző szerepeinek karrierrel való összehangolása. A külkereskedelmi korlátozások megszűnésével már fiatalon karrierválságba került. Az útkeresés során ráébredt: önmagának kell megfogalmaznia, mit szeretne csinálni, ám a konfliktussal is szembesült: ha feleség és anya, sőt még vezető is szeretne lenni egyszerre, célszerű váltania.
11.12-11.45

Mentoring on!

Minden sikeres nő mögött önmaga áll... de néha nem árt, ha állnak mögöttük más sikeres nők és férfiak, hogy tereljék őket, ha kell. Milyen a jó mentor és milyen a jó mentor-mentorált kapcsolat? Milyen helyzetekben jön jól egy mentor, és honnan fogjuk érezni, ha már „végigvittük” a dolgot? Van értelme mentort „fogadnunk”, ha már vezetői pozícióban vagyunk? Meghívott vendégeink mesélnek a leginspirálóbb történeteikről. Moderátor: Bánáti Anna, újságíró, Forbes
 • Czakó Borbála, a Hungarian Business Leaders Forum elnöke, stratégiai tanácsadó, volt londoni nagykövet
 • Czakó Borbála  Czakó Borbála a Demján-féle menedzserképző után New Orleansban szerzett MBA-diplomát, értékpapírokról, értéktőzsdéről, nemzetközi pénzügyekről tanult egy olyan időszakban, amikor Magyarországon még senki. Tíz évet töltött a Világbank egyik leányvállalata élén, volt londoni nagykövet, most pedig a HBLF elnöke és stratégiai tanácsadó az EY-nál. Nemrég ismét megkereste a Világbank, ezúttal alelnöki pozícióval, ő azonban úgy döntött, marad itthon.
 • Kováts Adél, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, színigazgató.
 • Kováts Adél • Szabó Eszter, közgazdász, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület alapító elnöke, a GE volt közép- és kelet-európai kommunikációs és Public Affaires igazgatója
 • Szabó Eszter11.45-13.10

Ebédszünet, networking

13.10-13.30

Példakép(p) – vállalatok szerepe a nők elismerésében

A Richter Gedeon Nyrt. a kezdetek óta elkötelezett a nők iránt, termékeik a fiataloktól az idősebb hölgyekig mindenkit kiszolgálnak. A gondoskodás azonban felelősséggel is jár, ezért a magyar gyógyszergyártó vállalat feladatának tekinti, hogy a nők lelki, társadalmi jólétéért is tegyen. Arra törekszik, hogy kezdeményezéseivel támogassa egy boldogabb, megbecsültebb, elismertebb és kiegyensúlyozottabb női társadalom kialakítását és fenntartását. Ahogy a nők gondoskodnak a világról, a Richter úgy gondoskodik a nőkről.
 • Jakupcsek Gabriella, Újságíró, a Richter Főnix Közösség alkotója
 • Jakupcsek Gabriella  Az ELTE-n végzett művészettörténet, magyar és általános nyelvészet szakon, és 1990-től már az MTV-nél dolgozott. Azóta folyamatosan láthattuk és hallhattuk tévés és rádió műsorvezetőként egyaránt. A Richter Főnix Közösség kezdeményezés 2018-ban indult útjára, a Richter a Nőkért program részeként, közösségépítő szándékkal. A program megálmodója a közkedvelt műsorvezető, Jakupcsek Gabriella a munkája során számtalan olyan női sorsot ismerhetett meg, amelyekről azt gondolta, hogy a szélesebb közönségnek is érdemes lenne megismernie. A gyógyszergyártó cég a kezdetek óta elkötelezett a nők iránt, termékeik a fiataloktól az idősebb hölgyekig mindenkit kiszolgálnak, éppen ezért tartja fontosnak, hogy olyan élettörténeteket mutassanak be, amelyek az újrakezdésről, a megújulásról szólnak és bátorítást adhat azoknak is, akik valamilyen megújulást fontolgatnak, és azoknak, akik a nehézségekből keresnek kiutat.
 • Beke Zsuzsa, Kormányzati kapcsolatok és kommunikációs vezető, Richter Gedeon Nyrt.
 • Beke Zsuzsa

  Több, mint 20 éve dolgozik a Richternél, ahol jelenleg is kommunikációs igazgató és a kormányzati kapcsolatokért felelős. Végzettsége közgazdász és angol nyelvű pénzügyi-gazdasági szinkrontolmács. A Richter a nőkért vagy az Egészségváros kampány is hozzá köthető.
13.30-14.00

Új férfiszerepek

Változik a férfiak szerepe a világban? Vagy a nők változnak? Mindez jó? Vagy épp rossz? És akkor most előre engedjék a nőket vagy sem, megdicsérjék a ruhájukat, vagy hallgassanak, észrevegyék-e nőiségüket, vagy ennek legfeljebb a négy fal között van helye?
 • Mérő Vera, emberi jogi aktivista
 • Mérő Vera  Kommunikációs szakember, médiadesigner, emberi jogvédő. Korábban az Amnesty International munkatársa volt, majd dr. Gál András ügyvéddel és Péterfy-Novák Éva íróval elindította a "Nem tehetsz róla, tehetsz ellene" kampányt és mozgalmat, amelynek több mint 55 ezer követője van a Facebookon. Az idén alapítvánnyá váló szervezet sértetti képviseletre épülő stratégiai pereskedéssel és társadalmi kampányokkal, közbeszéd formálással foglalkozik, így lép fel az erőszak és az elnyomás áldozatainak védelmében.
 • Péterfy Gergely, Író
 • Péterfy Gergely14.00-14.45

Anyaság másképp

Van a nagykönyv, és van az élet: különleges sorsok, stigmatizált életek, rendhagyó családmodellek, gyereket egyedül vállalók, őket egyedül nevelők, egyszülős- és mozaikcsaládban élők, sodródások és tudatosan vállalt felszabadító döntések. Vendégünk három sokat látott nő – őszinték, erősek, közösséget építenek. Moderátor: Fekete Emese, főmunkatárs, Forbes
 • Tisza Kata, író, társadalomkutató, coach, a Most. – Túlélő leszel és nem áldozat és más könyvek szerzője
 • Tisza Kata • Hadas Kriszta, újságíró, riporter, író, az Anyasors szerzője és a Jön a baba című dokureality szerkesztője
 • Hadas Kriszta • Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője
 • Nagy Anna14.45-15.05

Terveik vannak és helyet kérnek

Mikor kezdi el saját bőrén érezni egy fiatal, feltörekvő író az eddig csak jótékony homály övezte Szakma mechanizmusait? Ki kaphat helyet a szokásjog gyakorlatai és főként középkorú férfiak által képviselt magyar irodalomban? Erre a területre talán ritkábban nézünk rá mint kéne, ezért csatlakozik hozzánk két fiatal nő és író, akik már a kortárs magyar irodalom levegőjében nőttek fel és nagyon határozott véleményük van természetes közegük működéséről, hibáiról és lehetőségeiről. Moderátor: Gólya Ágnes, újságíró, Forbes
15.05-15.30

Nők új terepen

Szakmák, amelyekben egészen a közelmúltig nagyon ritkán tűntek fel nők. Pályaívek hagyományosan férfiasnak gondolt munkakörökben: az első női mentős páros éjjeli bevetésen, illetve a legnagyobb független magyar befektetési szolgáltató elemzési vezetője. Moderátor: Ács Gábor, főmunkatárs, Forbes
 • Győrfi Pál, szóvivő, egészség szakértő, tréner
 • Győrfi Pál • Le Phuong Hai Thanh, elemzési üzletágvezető, Concorde Értékpapír Zrt.
 • Le Phuong Hai Thanh  Hai Thanh a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte egyetemi tanulmányait, majd a holland Vrije Universiteiten szerezte meg a diplomáját, pénzügy szakon. 2013-tól erősíti a Concorde elemzési csapatát, munkája során a közép-kelet-európai (román, osztrák, magyar) bankszektort követi figyelemmel, emellett a régiós, elsősorban az elemzett bankok devizakötvényeivel is foglalkozik (Erste, Raiffeisen, OTP). 2019-ben a Világgazdaság az Év Legjobb Stratégiája címmel ismerte el munkáját, valamint a CFA Society Hungary elnökségi tagjának választotta.
 • Rőczei-Miriszlai Csilla, Accenture Magyarország – HR vezető
 • Rőczei-Miriszlai Csilla15.30-16.00

Kávészünet

16.00-16.30

Kis magyar szexizmus

Az ügyes kislánytól a hivatalos vagy félhivatalos beszélgetések fájó kiszólásain és béna viccein át a betonkeménységű üvegplafonig igen széles a mindennapi szexizmusok skálája. Nőként az ember nap mint nap, óráról órára kerül újra és újra lealacsonyító szituációba – számtalanszor már fel sem tűnik, sem az elkövetőnek, sem az áldozatnak. Melyek az üzleti- és magánélet jellemző helyzetei, amik bántók, amelyeket meg kellene haladnunk, és hogyan tehetjük ezt meg? Hogyan kerülhetjük el a másik lealacsonyítását nőként és férfiként, és mit tegyünk, ha épp nem sikerült? Három tapasztalt női vendégünknek vannak stratégiái, de humoruk is. Moderátor: Bánlaki D. Stella, főmunkatárs, Forbes
 • Pistyur Veronika, ügyvezető igazgató, Bridge Budapest; partner, Oktogon Ventures
 • Pistyur Veronika  Pistyur Verával már egy röpke találkozás is inspiráló. Nem véletlen, a volt műsorvezető jó ideje benne van a startup világ vérkeringésében, így amikor Fehér Gyula megkereste azzal, hogy csináljanak közös befektetőcéget, egy percig sem habozott. „Hatodik érzéke van a startupokhoz” – mondja róla az üzlettárs. Az Oktogon Ventures most összesen húszmillió euróból vadássza a régió startupjait. Nehéz menet? Lehet. Elég edzettek hozzá? Egészen biztosan.
 • Heal Edina, az Egyenlítő Alapítvány alapító-kurátora
 • Heal Edina  2015-ben az üzleti szférában a női listán az ország 4. legbefolyásosabb szakembere volt.  Öt éven át vezette a Google magyar irodáját. Az egyik legnagyobb sikernek a YouTube magyarországi indulását tartja, mert magyar tartalomgyártók ezrei keresnek vele pénzt, és hallatják hangjukat szabadon a világ legnagyobb televizióján. Befolyását főleg az amerikai anyacég adja, de úgy fogalmaz: ,,a Google fele én vagyok Magyarország nagykövete."
16.30-16.37

Nyitottak vagyunk

A Nyitottak vagyunk cégek es szervezetek koalíciójával együtt millióknak mutatja meg, hogy a nyitottság, sokszínűseg érték, és konkrét eszközöket ad a cégek kezébe, hogy nyitott munkahelyekké váljanak.  
 • Miklós Melinda, Ügyvezető, Nyitottak vagyunk
 • Miklós Melinda  Miklós Melinda a Nyitottak vagyunk (WeAreOpen) nonprofit szervezet ügyvezetője. Korábban hat évig a Google sajtóirodájának vezetője volt. A Nyitottak vagyunk cégek és szervezetek koalíciójával együtt millióknak mutatja meg, hogy a nyitottság, sokszínűség érték, és konkrét eszközöket ad a cégek kezébe, hogy nyitott munkahelyekké váljanak. A Nyitottak vagyunk kezdeményezést 2013-ban alapította a Prezi, az espell és a Google, 2016 óta nonprofit társadalmi vállalkozásként működik. Több, mint 20 nyilvános kampányt szerveztek a nők es férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért, az LGBTQ emberek elfogadásáért, a fogyatékkal élők elfogadásáért, és a nyitottságért. Már több, mint 1000 cég és szervezet csatlakozott a Nyitottak vagyunk közösségekhez. Emellett több reprezentatív kutatást készítettek a Gemius-szal, hogy megérthessük, mire vágynak a magyarországi munkavállalók.
16.37-17.05

Hogyan nevelj a lányodból magabiztos felnőttet?

Földessy Margit évtizedek óta vezeti színitanodáját a Marczibányi Téri Művelődési Központban, és indít útjára magukért kiálló lányokat (és fiúkat). Hesna példát mutat és gyerekkönyvben is meséli, hogyan lehet bátran félni. Halácsy Péter iskolahálózatot alapított, ahol a gyerekek érzelmi biztonsága kiemelten fontos. Ha ők nem tudják a választ, akkor kicsoda? Moderátor: Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes
 • Földessy Margit, színésznő
 • Földessy Margit  Margitosok – így nevezik magukat azok, akik Földessy Margit Szindra Stúdiójába jártak vagy járnak. Mozogni, táncolni, beszélni, rögtönözni, énekelni és verset mondani. De leginkább együtt játszani. Földessy Margit azért érti ennyire a gyerekek, a kamaszok nyelvét, mert örökre gyerek maradt. Édesapja a legendás bonviván, Földessy Géza, édesanyja Komlós Juci színésznő volt, de felmenői közt sorolhatjuk Komlós Vilmost, akinek neve az egykori legendás Hacsek és Sajóból lehet ismerős. Keresztanyja pedig Kiss Manyi, szintén színésznő.
 • Halácsy Péter, társalapító, Prezi, Budapest School
 • Halácsy Péter  A Prezi és három alapítója ma már a magyar startup-sikertörténelem alapvetése. Az alapító hármasból Halácsy Péter a CTO, vagyis a technológiai vezető, a fejlesztő csapat feje. Ő az, aki elsőként kiköltözött egy időre San Franciscoba, és magába szívta a Szlícium-völgy inspiráló levegőjét. Az utóbbi időben a Prezi mellett arról ismert, hogy saját iskolát és óvodát alapított. Halácsy Péter szerint az a cél, hogy 2040-re a mostani gyerekek boldog felnőttek legyenek, és olyan készségeket kapjanak, melyekkel jól boldogulhatnak majd az addigra szerinte teljesen megváltozó világban.
 • Al Ghaoui Hesna, újságíró, szerző
 • Al Ghaoui Hesna17.05-17.25

DTK: felállni, kiállni, beleállni, hátralépni

D. Tóth Kriszta felállt egy kudarc után és kiállt a saját ötletéért, amikor létrehozta a WMN-t. Beleállt a megvalósításba és vállalkozássá fejlesztette az oldalt, amire egykor maga rakta ki egyesével a cikkeket. Tavaly azt is megmutatta, hátralépni is tud, ha úgy érzi eljött az ideje. Moderátor: Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes
 • D. Tóth Kriszta, WMN.hu tulajdonos
 • D. Tóth Kriszta  Volt már híradós, publicista, könyvszerző. Most saját online női oldalát építi és így hirtelen vállalkozó is lett. A WMN alapítója, DTK azaz D. Tóth Kriszta. Felismertem, hogy a véleményem érdekli az embereket" - mondja D. Tóth Krisztina, aki negyvenévesen, a második könyv bevételéből vágott bele a női "megmondó" oldal elindításába. A WMN.hu egy év alatt lett meghatározó piaci szereplő egy olyan szegmensben, ami meglehetősen fontos a hirdetők számára is. Az idei évben a Forbes legbefolyásosabb nőket összegyűjtő listáján 8. lett a média kategóriában. Nevének rövidítése - DTK - ma már márkanév."
17.25-17.35

Záróakkord

További aktivitások

A színpadi beszélgetések mellett további aktivitásokkal várunk! 

 

Egyedi stílus, szemet gyönyörködtető megjelenés és érzelmekkel átitatott vezetési élmény; jellemzők amelyeket minden egyes BMW magában hordoz! Fedezd fel a kiállított, legújabb BMW modelleket! Találkozzunk a BMW standnál, regisztrálj, és vegyél részt a nyereményjátékban, amelyben értékes BMW Lifestyle ajándékok várnak rád!

 

Dohányzol? Tájékozódj a dohányzás ártalmairól és az ehhez kapcsolódó ártalomcsökkentés fontosságáról A füstmentes jövőért kiállításon. Keresd a PMI Science standot a helyszínen!

Te elgondolkodtál már azon, mitől érzed azt a mindennapok során, hogy élsz?Próbáld ki a nőiesség új esszenciáját, a Forbes Women’s Summit partnere, a Hugo Boss illatok újdonságát, a BOSS ALIVE illatot a rendezvényen. A helyszínen te is részese lehetsz kampányuknak, válaszodért és/vagy fényképedért cserébe megajándékoznak egy illatmintával, valamint a nap végén a látogatók között kisorsolunk egy újdonságot tartalmazó ajándékcsomagot.

TRESemmé, az Egyesült Államok nagy népszerűségének örvendő hajápolási márkája végre megérkezett Magyarországra. A TRESemmé jól tudja, hogy egy szép frizura óriási önbizalmat ad. Amióta Edna L. Emme 1948-ban létrehozta a márkát, az volt a cél, hogy minden nő magabiztosan, emelt fővel járjon, és valóra tudja váltani álmait. Tudj meg többet a márka örökségéről és termékcsaládjáról!
 
 

A tavalyi évtől a GERE márkanév már nem csak a borászatban jelent egyet a legmagasabb minőséggel, hanem a szépségiparban is. 2016-ban Gere Andrea mert nagyot álmodni és belevágott a saját prémium kozmetikai márkájának fejlesztésébe, amely a GRAPELOVE nevet viseli. A termékcsalád gerincét a villányi Gere birtok organikus szőlőiből kinyert saját fejlesztésű technológiával kinyert szűz szőlőmagolaj, -őrlemény és –kivonat, valamint a Svájcban, svájci technológiával kivont kékszőlő őssejtek alkotják. Ezek egészülnek ki további specifikus és különleges hatóanyagokkal, amelyek együttesen adják a termékcsalád gazdag komplexitását. Tavaly novemberben, 3 év fejlesztés és tesztelés után megszületett az első prémium magyar kozmetikai márka, amelyet teljes egészében Svájcban fejlesztettek és gyártottak, amely egyedülálló a hazai piacon. A Forbes Women's Summit résztvevői között egy teljes, 5 termékből álló termékcsaládot sorsolnak ki a helyszínen. Találkozzunk a GRAPELOVE pontnál!

Bold Women Award by Veuve Clicquot - A leginspirálóbb jövőépítő nő díja 

A Veuve Clicquot története a kreativitásról, bátorságról és innovációról szól. Madame Clicquot férje halála után, 27 évesen vette át a champagne ház vezetését és alapozta meg annak nemzetközi sikereit a 19.század elején, amikor a nőknek személyigazolványuk vagy bankszámlájuk sem lehetett. Bátorsága mellett olyan technológiai újítások fűződnek a nevéhez, amelyek a mai napig a champagne készítés alapját képzik, mint a rázóállvány vagy az első évjáratos champagne.

Szavazz arra a női előadónkra, aki hasonló bátorsággal és kreativitással kitört a nőket még mindig gyakran övező előítéletekből, és innovatív szemléletével generációkat inspirál álmaik megvalósítására.

A szavazatod leadásához kattints a fenti képre!

 A szavazók között kisorsolunk egy Madame Clicquot hagyatékát őrző, ikonikus Yellow Label champagne-t.

 

 

Workshop terem - Powered by Telekom

 

A termek férőhelye korlátozott, előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Mi lesz még? oldalsávban, a képekre kattintva lehetséges. 

Sajnos online résztvevőinknek nem elérhető a workshop program. Csak helyszíni résztvevőink tudnak csatlakozni! Köszönjük a megértést!

11.30-12.30

Neked vannak előítéleteid? Segítünk, vannak!

A Magyar Telekom 2019-ben nagyot lépett, amikor úgy döntött, hogy a sokszínű és nyitott munkahelyi kultúra erősítése érdekében szembenéz a diszkrimináció hátterében meghúzódó tudattalan előítéletekkel. Műhelybeszélgetés keretein belül cél, hogy a résztvevők segítségével jobban rálássunk az egyes hazai vállalatok kultúrájának hasonlóságaira és különbözőségeire és támogassuk egymást a sokszínűség felé vezető úton.
13.30-14.30

Márkaépítés Instagramon? Hozd ki magadból a legtöbbet!

Az Instagram megkerülhetetlen tényező lett személyes márkaépítésünkben és az online marketingben egyaránt. Hozd ki magadból a legtöbbet és tanulj első kézből Instagram szakértőnktől.
14.45-15.45

Újratervezés? Done! Karrierváltó sikersztorik

Hosszabb alkalmazotti lét után sokunk felteszi magának a kérdést, vajon jó helyen vagyunk-e, ezt az állást álmodtuk-e meg magunknak. A Hello Biznisz sikeres, újratervező vállalkozókat hív vendégül, akik beszámolnak a karrierváltással és vállalkozóvá válással kapcsolatos személyes tapasztalataikról.

Vendégeink voltak:

Czakó BorbálaCzakó Borbála a Demján-féle menedzserképző után New Orleansban szerzett MBA-diplomát, értékpapírokról, értéktőzsdéről, nemzetközi pénzügyekről tanult egy olyan időszakban, amikor Magyarországon még senki. Tíz évet töltött a Világbank egyik leányvállalata élén, volt londoni nagykövet, most pedig a HBLF elnöke és stratégiai tanácsadó az EY-nál. Nemrég ismét megkereste a Világbank, ezúttal alelnöki pozícióval, ő azonban úgy döntött, marad itthon.
Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, színigazgató.

Kováts AdélEurópai Filmdíjas, Jászai Mari-díjas színésznő

Borbély AlexandraNemzetközi Emmy-díjas színésznő

Gera MarinaD. Tóth KrisztaVolt már híradós, publicista, könyvszerző. Most saját online női oldalát építi és így hirtelen vállalkozó is lett. A WMN alapítója, DTK azaz D. Tóth Kriszta. Felismertem, hogy a véleményem érdekli az embereket" - mondja D. Tóth Krisztina, aki negyvenévesen, a második könyv bevételéből vágott bele a női "megmondó" oldal elindításába. A WMN.hu egy év alatt lett meghatározó piaci szereplő egy olyan szegmensben, ami meglehetősen fontos a hirdetők számára is. Az idei évben a Forbes legbefolyásosabb nőket összegyűjtő listáján 8. lett a média kategóriában. Nevének rövidítése - DTK - ma már márkanév."

Mérő VeraKommunikációs szakember, médiadesigner, emberi jogvédő. Korábban az Amnesty International munkatársa volt, majd dr. Gál András ügyvéddel és Péterfy-Novák Éva íróval elindította a "Nem tehetsz róla, tehetsz ellene" kampányt és mozgalmat, amelynek több mint 55 ezer követője van a Facebookon. Az idén alapítvánnyá váló szervezet sértetti képviseletre épülő stratégiai pereskedéssel és társadalmi kampányokkal, közbeszéd formálással foglalkozik, így lép fel az erőszak és az elnyomás áldozatainak védelmében.

Enyedi IldikóEgymilliárd forintos gyártási támogatás – magyar rendező még sosem dolgozott akkora büdzséből, amennyiből Enyedi Ildikó Füst Milán regényét fogja filmre vinni. A Testről és lélekről című mozijával eljutott az Oscar-jelölésig, de nem az a sztár típus. Inkább megmondó, kiálló, gondolkodó, mentor. Hogyan lett sikeres rendező, és miként navigál a nem egyszerű filmes világban? Erről is mesél majd.

Pistyur VeronikaPistyur Verával már egy röpke találkozás is inspiráló. Nem véletlen, a volt műsorvezető jó ideje benne van a startup világ vérkeringésében, így amikor Fehér Gyula megkereste azzal, hogy csináljanak közös befektetőcéget, egy percig sem habozott. „Hatodik érzéke van a startupokhoz” – mondja róla az üzlettárs. Az Oktogon Ventures most összesen húszmillió euróból vadássza a régió startupjait. Nehéz menet? Lehet. Elég edzettek hozzá? Egészen biztosan.
Magyar Film- és Média Akadémia Kft. tulajdonos-ügyvezető

Máté KrisztinaHeal Edina2015-ben az üzleti szférában a női listán az ország 4. legbefolyásosabb szakembere volt.  Öt éven át vezette a Google magyar irodáját. Az egyik legnagyobb sikernek a YouTube magyarországi indulását tartja, mert magyar tartalomgyártók ezrei keresnek vele pénzt, és hallatják hangjukat szabadon a világ legnagyobb televizióján. Befolyását főleg az amerikai anyacég adja, de úgy fogalmaz: ,,a Google fele én vagyok Magyarország nagykövete."

Blaskó NikolettA hazai kommunikációs iparág meghatározó, egyik legbefolyásosabb női szereplője. A Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ) elnöke, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökségi, az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) felügyelőbizottsági tagja. A nevéhez köthető, idén 15 éves ACG több száz reklámszakmai díjjal, elismeréssel az egyik vezető ügynökség a magyar reklámpiacon, új székházukat az Év Irodájának választották 2018-ban. Nikolett kurátorként segíti itthon az Unicef munkáját, tagja a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) CEO és női fórumának, a Bridge Budapest tanácsadótestületének a Bride Fundnak, támogatója a Nyitottak vagyunk mozgalomnak. Állandó zsűritagja az Év fiatal Vezetője díjnak. Elkötelezetten támogatja a nők helyzetbe hozását az üzleti életben, mecénása a hazai kortás designnak, divatnak. Házasságban él, két kislányt nevel, versenyszerűen lovagol, díjugrat.
Vezérigazgató - RTL Magyarország

Vidus Gabriellaíró, társadalomkutató, coach, a Most. – Túlélő leszel és nem áldozat és más könyvek szerzője

Tisza KataFöldessy MargitMargitosok – így nevezik magukat azok, akik Földessy Margit Szindra Stúdiójába jártak vagy járnak. Mozogni, táncolni, beszélni, rögtönözni, énekelni és verset mondani. De leginkább együtt játszani. Földessy Margit azért érti ennyire a gyerekek, a kamaszok nyelvét, mert örökre gyerek maradt. Édesapja a legendás bonviván, Földessy Géza, édesanyja Komlós Juci színésznő volt, de felmenői közt sorolhatjuk Komlós Vilmost, akinek neve az egykori legendás Hacsek és Sajóból lehet ismerős. Keresztanyja pedig Kiss Manyi, szintén színésznő.

Halácsy PéterA Prezi és három alapítója ma már a magyar startup-sikertörténelem alapvetése. Az alapító hármasból Halácsy Péter a CTO, vagyis a technológiai vezető, a fejlesztő csapat feje. Ő az, aki elsőként kiköltözött egy időre San Franciscoba, és magába szívta a Szlícium-völgy inspiráló levegőjét. Az utóbbi időben a Prezi mellett arról ismert, hogy saját iskolát és óvodát alapított. Halácsy Péter szerint az a cél, hogy 2040-re a mostani gyerekek boldog felnőttek legyenek, és olyan készségeket kapjanak, melyekkel jól boldogulhatnak majd az addigra szerinte teljesen megváltozó világban.
újságíró, szerző

Al Ghaoui Hesnaújságíró, riporter, író, az Anyasors szerzője és a Jön a baba című dokureality szerkesztője

Hadas Krisztaaz Egyszülős Központ alapítója és vezetője

Nagy Annaíró, slammer

Nyáry Lucaköltő, író, Slammer

Kemény ZsófiPéterfy Gergelyközgazdász, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület alapító elnöke, a GE volt közép- és kelet-európai kommunikációs és Public Affaires igazgatója

Szabó Eszterszóvivő, egészség szakértő, tréner

Győrfi PálLe Phuong Hai ThanhHai Thanh a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte egyetemi tanulmányait, majd a holland Vrije Universiteiten szerezte meg a diplomáját, pénzügy szakon. 2013-tól erősíti a Concorde elemzési csapatát, munkája során a közép-kelet-európai (román, osztrák, magyar) bankszektort követi figyelemmel, emellett a régiós, elsősorban az elemzett bankok devizakötvényeivel is foglalkozik (Erste, Raiffeisen, OTP). 2019-ben a Világgazdaság az Év Legjobb Stratégiája címmel ismerte el munkáját, valamint a CFA Society Hungary elnökségi tagjának választotta.

Jakupcsek GabriellaAz ELTE-n végzett művészettörténet, magyar és általános nyelvészet szakon, és 1990-től már az MTV-nél dolgozott. Azóta folyamatosan láthattuk és hallhattuk tévés és rádió műsorvezetőként egyaránt. A Richter Főnix Közösség kezdeményezés 2018-ban indult útjára, a Richter a Nőkért program részeként, közösségépítő szándékkal. A program megálmodója a közkedvelt műsorvezető, Jakupcsek Gabriella a munkája során számtalan olyan női sorsot ismerhetett meg, amelyekről azt gondolta, hogy a szélesebb közönségnek is érdemes lenne megismernie. A gyógyszergyártó cég a kezdetek óta elkötelezett a nők iránt, termékeik a fiataloktól az idősebb hölgyekig mindenkit kiszolgálnak, éppen ezért tartja fontosnak, hogy olyan élettörténeteket mutassanak be, amelyek az újrakezdésről, a megújulásról szólnak és bátorítást adhat azoknak is, akik valamilyen megújulást fontolgatnak, és azoknak, akik a nehézségekből keresnek kiutat.

Beke Zsuzsa

Több, mint 20 éve dolgozik a Richternél, ahol jelenleg is kommunikációs igazgató és a kormányzati kapcsolatokért felelős. Végzettsége közgazdász és angol nyelvű pénzügyi-gazdasági szinkrontolmács. A Richter a nőkért vagy az Egészségváros kampány is hozzá köthető.
Hammel & Hochreiter Kft., ügyvezető, interim-menedzsment és karriermenedzsment szakértő

Kristóf GyörgyiAccenture Magyarország – HR vezető

Rőczei-Miriszlai CsillaTelekom Workshop..
Pikrea, Instagram szakértő

Kónya BeátaMiklós MelindaMiklós Melinda a Nyitottak vagyunk (WeAreOpen) nonprofit szervezet ügyvezetője. Korábban hat évig a Google sajtóirodájának vezetője volt. A Nyitottak vagyunk cégek és szervezetek koalíciójával együtt millióknak mutatja meg, hogy a nyitottság, sokszínűség érték, és konkrét eszközöket ad a cégek kezébe, hogy nyitott munkahelyekké váljanak. A Nyitottak vagyunk kezdeményezést 2013-ban alapította a Prezi, az espell és a Google, 2016 óta nonprofit társadalmi vállalkozásként működik. Több, mint 20 nyilvános kampányt szerveztek a nők es férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért, az LGBTQ emberek elfogadásáért, a fogyatékkal élők elfogadásáért, és a nyitottságért. Már több, mint 1000 cég és szervezet csatlakozott a Nyitottak vagyunk közösségekhez. Emellett több reprezentatív kutatást készítettek a Gemius-szal, hogy megérthessük, mire vágynak a magyarországi munkavállalók.
ittaSzezon! alapító, ügyvezető

Répássy Zsuzsanna RékaTelekom Workshop..
a Magyar Telekom sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértője

Zanin Évatelevíziós műsorvezető, sportriporter

Zelinka Ildikóápoló, kommunikációs tanácsadó

Németh Franciskakkv marketing tanácsadó, a Szövegírás szenvedéllyel c könyv szerzője, a Budapesti Metropolitan Egyetem címzetes docense

Janata KrisztaSoHo/SMB Experience Unit vezető, Magyar Telekom

Iski IstvánTelekom Workshop..

Újratervezés? Done! Karrierváltó sikersztorik Hosszabb alkalmazotti lét után sokunk felteszi magának a kérdést, vajon jó helyen vagyunk-e, ezt az állást álmodtuk-e meg magunknak. Míg másokat a változások, körülmények késztetnek vállalkozás indítására: kisgyermekes anyukaként már nem feltétlenül a kötött munkaidővel járó állás a megfelelő út. Ha meghoztuk a döntést és belevágunk egy cégalapításba, melyek az első lépések? Honnan lesznek ügyfeleink és miből lesz bevételünk az első évben? A Hello Biznisz sikeres, újratervező vállalkozókat hív vendégül, akik beszámolnak a karrierváltással és vállalkozóvá válással kapcsolatos személyes tapasztalataikról.
Összes előadó

Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+