Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mi az, amit iszol?

Az megvan, hogy még vehetsz Trapper farmert a Fő utcában? Nádasi Sándor a hetvenes évek végén élte meg a hiánygazdaságot és talált mindig megoldást arra, hogy kapjon a magyar farmert, hazait, jó minőségűt. Eredetileg az általa gyártatott anyagot hívták Trappernak, majd a végtermék is megkapta a nevet. A Trappert ma is keresik a dunai hajósok, mert a kikötőkből könnyen elérik a boltot és mert Nádasiék farmerja valóban tartós. A képlet egyszerű: ha látja, hogy fog a készlet a boltban, másnap szabnak és varrnak.

Ráthonyi Sándor majdnem két évtizedig pereskedett a Traubi gyártási jogáért, ma már végérvényesen az övé. Néhány éve eltűnt az üveges változat, mert drága volt előállítani, a kocsmákban hiányolták is a feletraubi-felesör kombót. Idén újraindul az üveges gyártás!

bedeco

A Bedeco a mai harmincas-negyvenes korosztály gyerekkori itala, és főleg a reklámja kitörölhetetlen emlék. Volt idő, amikor többet adtak el belőle, mint a Nesqucikből. Most egy táplálékkiegészítős cégből érkező üzletember próbál életet lehelni a vállalkozásba.

Mindhárom márkáról olvashat a februári Forbesban, ami a retró jegyében született!

Oszd meg!