Celebek & üzlet = Forbes-nyár

Majka és Hajós András az ország két szegletében nőttek fel. András pesti, újlipótvárosi úrifiú, Majka ózdi vagány. Közös címlapinterjújuk egy jelentős része mégis arról szól, miért lettek jóbarátok, miért köti […]

forbes_cover_aug_hq

Bővebben

Gyerekkorod kismotorja a friss Forbesban

Oszd meg!

A kismotorra nagyon régóta készültünk, de valahogy soha nem volt rá alkalom. Mire nem jó egy retró-szám! Amikor először meghallottuk, mi is rácsodálkoztunk: nahát, ez magyar!? És az ilyen témák a legjobbak. Igen, arról a kismotorról van szó, amin mindannyian ültünk gyerekként – vagy a gyerekeink ültek, ülnek rajta. A fekete, sárga, zöld, piros műanyagból készült járgányról, amivel nagyon lehet repeszteni.

retro_cover

erdekel-200x200-2017-014

A mostani számban a kismotor – még a szocializmusban induló – sztorija is benne van, ahogy számos más 1990 előtt indult márkáról is írunk. Van, amelyik nagyon megy (Márka); van, amelyik kicsiben dolgozik, de jól van (Trapper); s olyan is, amelyik éppen most akar nekifutni és kihasználni egy régi márka ismertségét (Bedeco). Mindegyik történet betekintést enged a szocialista üzleti világba is. Talán furcsa ez a szócsoport, de valóban volt ilyen – vagy valami ilyesmi – is. Politikai keretek között, politikai árnyékkal, de mégis volt ötlet, innováció, fejlesztés– sajnos nem mindig és nem mindenki számára nyitottan, de azért akadt.

motor

Pataki Ági három életét is bemutatjuk: ahogy a kor ikonjából, modelljéből– kockáztatva, de jól ismert nevére építve – Váci utcai butikos lett. Majd amikor a nagy láncok egy új, kisebb rendszerváltást hoztak a ruhaipar életében Budapesten is, csatlakozott férjéhez, Kovács Gáborhoz, és filmezni kezdett. Olyan munkák fűződnek a nevükhöz, mint az Üvegtigris vagy a Fehér tenyér.

retro_opener

A retró annyira beborítja a mostani számot, hogy a szokásos Üzlet/Pénz alaprovatok helyett egyszerűen csak a Retró/Nem retró felosztást használtuk. A nem retró rész tele van ingatlannal. Írunk Noah Steinbergről, aki fiatalként még New Yorkban láthatta a Forbes-család hajóját, ahogy a Hudson partjához állomásázott. Capitalist tool, ez volt ráírva nagybetűkkel. Akkor még nem sejtette, hogy Magyarország egyik legnagyobb befolyású ingatlanfejlesztőjeként a magyar Forbesban szerepel majd. Az általa vezetett és résztulajdonolt Wing sok mindent épít Budapesten és az országban. Például a jelenleg futó legnagyobb irodaberuházást, a Telekom-központot.

wing

Térképre tettük a kereskedelmi ingatlanok fővárosi piacán most futó legnagyobb beruházásokat is. Szép panoráma, hosszan lehet böngészni, s egyértelmű az üzenete: boom van. Mindez nemzetközi összehasonlításban még nem olyan nagy szám, de legalább már rajta vagyunk az európai térképen is, történik valami az ingatlanpiacon.

terkep

erdekel-200x200-2017-014

Ezeket láttad?
Címkefelhő