Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]


Bővebben

Meghalt Vekerdy Tamás

Utolsó interjúját a Forbesnak adta. 84 évet élt.

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vekerdy Tamás – közölte a pszichológus, író családja a hvg.hu-val.

Vekerdy Tamással 2019. szeptember 9-én interjúzott Fekete Emese. Fotó: Orbital Strangers

Vekerdy Tamás az ország legismertebb gyerekpszichológusa, a Waldorf-mozgalom hazai arca.

Ötven könyvet, több ezer Nők Lapja-cikket írt, 125 ezres Facebook rajongótáborral rendelkezik, és miközben évtizedek óta következetesen ostorozza a szerinte pusztító magyar iskolarendszert, meghonosított és megszilárdított egy alternatívát. Iskolateremtő.

„Ha Amerikában volnánk, valahogy azt képzelem, Vekerdy Tamás ottani megfelelője sztárpszichológusként élne és viselkedne. Felvetné a pénz, valami elitnegyedben lakna, csöngetésemre talán személyzet nyitná az ajtót, és az ország gyerekpszichológusa udvariasan, de hűvös távolságtartással rendezné le az interjút. Az eredeti Vekerdy Tamás azonban otthonos és tágas, de inkább egyszerű, mint hivalkodó házban él Dunakeszin, a Dunától kétperces sétára, egy csendes utcában. Sokat látott csíkos pólójában maga nyit ajtót, saját kezűleg főz kávét, és azon a fonott szegélyű tálcán hozza be, ami valahonnan, valamelyik rokonlátogatásról mindannyiunknak ismerős, majd a fehér csipkefüggöny árnyékolta szobácskában sztárallűrök helyett nagyapósan-ráérősen meséli az életét” – írta róla Fekete Emese.

Mindig hobó akartam lenni – öt dolog, amit nem tudtál Vekerdy Tamásról

Két hete betegség miatt mondta le a részvételt a Forbes Flow üzleti fesztiválról.


 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója