Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

CDC / Unsplash

Védettségi igazolvány: jó hírt kaptak a külföldön beoltott magyarok

Május 21-től a külföldön beoltott magyar állampolgárok is igényelheti a védettségi igazolványt a kormányablakoknál, vagy az elektronikus ügyfélkapun keresztül – szúrta ki az ATV Magyarország washingtoni nagykövetségének Facebook-oldalán.

Már azok is karanténmentesen utazhatnak be Magyarországra, akik a beutazás előtt online már megigényelték a védettségi igazolványt, ezt igazolni is tudják, vagy a beutazás célja az igénylés (amit a belépés utáni legkésőbb 2. munkanapon be kell nyújtani).

A karanténmentesség az együtt utazó kiskorúra is vonatkozik.

A védettségi igazolványt 15 napon belül, díjmentesen állítják ki.

További részletekért annál a Kormányablaknál célszerű érdeklődni, ahol a kérelmet benyújtják. Az ügyfélkapun keresztül történő benyújtás részleteiről a Kormányzati Ügyfélvonalat lehet hívni.

A védettségi igazolvány applikációja előző héten készült el, a külképviselet arról nem adott tájékoztatást, hogy ezt a külföldön beoltott magyarok is használhatják-e majd.

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja

fotó: CDC / Unsplash

Oszd meg!