Széll Tamás séf vezeti a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban. Ezt a verseny római sajtótájékoztatóján jelentették be, írja az MTI.
A zsűri Széllel együtt 14 nagynevű séfből áll: köztük lesz a francia Jérôme Bocuse, a verseny alapítójának fia és a Bocuse d’ Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök.
A Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóját június 10. és 12. között rendezik meg Torinóban, húsz európai szakács fog versenyezni. Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez. (A balatonszemesi Kistücsök fiatal séfje egyébként a Forbes idei 30/30-as listáján is szerepel.)
Pohner Ádám az új Széll Tamás: fellőtték a tűzijátékot a Bocuse d’Or-on
Ez lesz az első alkalom, hogy Olaszország lesz a házigazda. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, a Fassona Piemontese marhafilét, a Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint a piemonti borjúmirigyet.
Újdonság, hogy a versenyzőknek a döntő előtti napon egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely addig titkos marad.
A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.
A 2016-es európai döntőnek adott otthont Budapest, és Széll Tamás győzedelmeskedett, a következő évben rendezett világdöntőn pedig a negyedik helyezést szerezte meg.
Borítókép: Széll Tamás Szulló Szabinával // Orbital Strangers