Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Red Dot díjat nyert a magyar formatervező szánkóterve

A Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve. A POIZO startup társalapító-tulajdonosának nem ez az első elismerése.

Idén 48 országból 4218-an pályáztak az 1954-ben alapított, világhírű Red Dot Award: Design Concept versenyén. Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve a legmagasabb, „Best of the Best” díjat nyerte – ezeket a kategóriák legjobbjai, összesen 35 versenyző kapja meg. Miklósi Ádám, a POIZO startup társalapító-tulajdonosa így írja le nyertes tervét: „A hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint a kopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság.”

Kép: Red Dot Awards

Kép: Red Dot Awards

A szánkót gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják,  a kényelmet (és a biztonságot) a visszafelé döntött ülőlap biztosítja, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként.

Forrás: Miklósi Ádám

Miklósi Ádám Szingapúrban, a díjátadón

A formatervezőnek nem ez az első díjnyertes munkája, a POIZO startup smart mobil infra-fűtőtestje tavaly elnyerte a nemzetközi „A’ Design Award” háztartási készülék kategória ezüst díját.

Fiatal magyar tervezőgrafikus boldogságnaplója kapott nívós nemzetközi designdíjat

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”