Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már előrendelhető az olcsó Iphone, ennyibe kerül a szolgáltatóknál

Nem volt nagy csinnadratta az Iphone legújabb készüléke, az Iphone SE debütálásakor. A premiert a kínai gyártás döcögése is beárnyékolta, de most úgy tűnik, a gyárbezárások és a beszállítói láncok akadozása ellenére az Apple kezd magához térni. Legújabb készülékük már itthon is előrendelhető.

A 4,7 hüvelyes kijelzős telefon por-, csepp és vízálló, töltése vezeték nélkül is megoldható. A Touch ID-val biztonsági szempontokból releváns, az Apple Pay pedig az online fizetést könnyíti meg.

iPhone SE // fotó: Vodafone

A fekete, fehér és piros színekben rendelhető telefon dizájn tekintetében meglehetősen hasonlít az Iphone8-ra, készülékháza megegyezik az előddel, csak a hardverek és a kamerák lettek jobbak. A 2017-es modellhez képest több olyan alkatrész is megvan benne, ami az Iphone 11-ben is megvolt már.

Előrendelni különböző konstrukciókban lehet, a 128 gigabájtos verzió ára ezek alapján 157 ezer és 199 ezer forint körül mozog.

Ez az összeg az Iphone áraihoz képest meglepően olcsó.

Az előrendelés online április 23. éjfélig tart, a Vodefone márkaboltjaiban pedig április 23-án záráskor ér véget. A készülékek kiszállítása már másnap, április 24-én elkezdődik – áll a szolgáltató közleményében.

A mai nap folyamán a Telenor honlapján is lehet már rendelést leadni: az előrendelés leadása után 3 munkanapon belül visszahívják a vásárlót a szolgáltató munkatársai. Náluk is április 24 a legkorábbi kiszállítási időpont, ellenben a 128 gigabájtos modell mellett a 64 gigabájtos is elérhető a kínálatban. A telefon listaára 179 990 (64GB) és 199 990 forint (128GB), de van olyan csomag is, amiben már 80 ezer forintért is elérhető a kisebb memóriájú verzió.

A globális okostelefon-piac a koronavírus-járvány miatt nem éli fénykorát. A gyártás akadozott Kínában, és a telefonértékesítések is jelentősen csökkentek az országban. Az Apple mégis bizakodó, a februári mélypont után márciusban ismét fellendült a kereslet és a gyártás is beindult.

A kaliforniai techcég még korábban jegyezte be új szabadalmát, akkor 2021-re ígérték a hajtogathatós Iphone-t.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: William Iven // Unsplash

Okosnak és bölcsnek lenni két különböző dolog.