Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagyot újít az Apple: jön a hajtogatható iPhone?

Új szabadalmat jegyzett be a kaliforniai techcég, sokkal strapabíróbb hajlítható kijelzővel rukkolhatnak elő.

Új iPhone-dizájnt jegyzett be az Apple, ami egy radikálisan új iPhone-t sejtet – írja az amerikai Forbes.com az AppleInsiderre hivatkozva. A formaterv egy olyan hajlítható kijelzővel rendelkező telefont mutat, amit gyűrődés nélkül lehet hajtogatni, és akár üvegből is készülhet műanyag helyett.

Ez egy különleges zsanérmegoldásnak köszönhető, ami a kijelző sokkal puhább hajlását teszi lehetővé, és nem alakul ki gyűrődés. Így merevebb anyagokat is alkalmazhatnak, mint amilyen az üvegpanel.

Az Apple zsanármegoldása újat mutat a hajlítható telefonok között. Kép: Apple

Az Apple az utóbbi időben több hajlítható telefonra utaló szabadalmat is bejegyzett, például egy flexibilis áramkört, készülékházat és hajlítható üvegpanelt is.

Hogy mikor érkezhet? Az biztos, hogy nem az idei évben: a 2020-ra tervezett iPhone 12-es széria inkább a belsőben fog fejlődni – új kijelzőméretek, 120 hertzes OLED képernyő, 3D kamera és 5G mindegyik modellben –, miután az iPhone 11 modelljei még mindig jól fogynak. Valószínűbb, hogy 2021-re időzítenek, amikor a harmadik generációs hajlítható Android-telefonok is érkeznek. A rivális Samsung hajlítható kijelzős telefonját a Forbes is tesztelte.

Borítókép: hajlítható iPhone fantáziaterve. Fotó: iPhone Lovers Facebook

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója