Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jamie már a pesti oldalon is ellát pizzával

Lendületben Jamie Oliver: nemrég indult a bécsi Jamie’s Italian (röviden itt, illetve a lap decemberi számában írtunk is róla), máris új egységet nyitottak Budapesten. Magyar partnerük, a Spílert és a Spíler Shanghait is üzemeltető Zsidai Group a Gozsdu Udvar egyik legrégebbi szereplője. 

A bulinegyed szívcsakrájában álló kis terecske valószínűleg a város legforgalmasabb gyalogos kereszteződése. Ha egy ügyes testcsellel kikerültük a nappal „ajánlhatok egy finom ebédet?”, éjszaka „beer, girls?” kérdéssel dolgozó leszólítóembereket, gyorsan az angol séf új egységében találhatjuk magunkat. Nem kockáztatunk sokat, ha azt mondjuk, hogy a sokáig stabil játékosnak számító, majd idén nyár végén megszűnt Gozsdu Manó Klub helyén a mai nappal megnyílt pizzériának nehezen lehetett volna frekventáltabb helyet találni.

Az étlapon a 11-féle pizza mellett néhány egyszerűbb kemencés tésztát, bruschettákat és salátákat találni. A kézzel nyújtott, kovászos pizzák 1880 forinttól indulnak, a legdrágább pármai sonkás pedig 2980 forintba kerül. Az étlaphoz hasonlóan az itallap is szűk, de jól kitalált, a túlsúlyban lévő hazai borok mellett cidert és kisüzemi söröket is választhatunk. Az alapanyagok kiválasztásakor itt is

Jamie kisregénynek beillő, 76 oldalas food standardját vették alapul.

A dizájnban itt is felismerhető néhány jellegzetes stílusjegy, de láthatóan le akartak jönni a high end-vonalról. A nyerstégla falak, a szabadon álló izzók és a sok fafelület mellett megjelent például néhány régi plakát (alapján készített festmény) is. Ezeknek egy része a londoni központból érkezett, de sok elemet a magyar grafikusok tettek hozzá.

Mint Juhász Emese, a csoport kommunikációs vezetője elmondta, a magyar fél a londoni központtal közösen vesz részt a márka fejlesztésében, ugyanis a pesti világszerte az első ilyen típusú egység, amivel éppen az volt a cél, hogy lazább, informálisabb beülős helyet hozzanak létre. Lehetőség van asztalfoglalásra is, de azt szeretnék, ha az erre járók közül is sokan beugranának.

Jövőre öt országban nyílik Jamie’s Pizzeria, a következő Amszterdamban, ezeknek a fejlesztésében szintén részt vesz a magyar gasztronómiai csoport.

Jamie új étterme az angol brandhez megszokott módon profi lett, de hogy ne unatkozzunk, az ittlétet a Gozsudra jellemző tízpercenkénti áramszünetek intermezzói dobják fel.

him_9956

Oszd meg!