Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Budapesten kezdték, Bécsben is együtt nyitott új éttermet Zsidai Roy és Jamie Oliver

Bécs központi pontján, a Dr. Karl Lueger Platzon nyitották meg a város, sőt, az egész német nyelvű világ első Jamie’s Italian éttermét. Az új egység megnyitóját már megtartották, a kapukat hivatalosan jövő kedden nyitják meg a nagyközönség előtt.

Szerda este a „bécsi fontos emberek” a város egyik központi pontján, a Stubentor közelében találkoztak. Az apropó: megnyílt a város új étterme, az angol sztárséf és a Zsidai Group együttműködésében – adta hírül a Kurier.at.

jamie3

A dizájn a nemzetközi brandnél megszokott, kicsit rusztikus, kicsit csillogó. Nyers téglafalak, filigrán székek, színes mozaikok, olasz hangulatképek: pontosan, ahogy Londonban, vagy bárhol a világon.

Mindezt Bécsben sok tükör, fekete-fehér csempék és smaragdzöld bőrpamlagok egészítik ki.

A megnyitón Zsidai elmondta azt is, hogy a bécsit valamivel elegánsabbra hangolták a budapesti egységnél, kedvenc étele pedig az igazi milánói Schnitzel, prosciuttóval és tojással töltve, a tetején sült tojással és szarvasgombával. (Ami bécsi viszonyok között nem is számít drágának, az árlap szerint ezért 22,5 eurót kérnek majd el.)

A hírek szerint az év végéig egy további Jamie’s Italian nyílik az osztrák fővárosban, egészen pontosan a schwechati reptéren. A séf vagyonát 280 millió euróra teszik, világszerte 5000 alkalmazottat foglalkoztat.

Jamie Oliver 2016 áprilisában szerepelt a magyar Forbes címlapján Zsidai Roy társaságában.

jamies

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.