Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Budapesten kezdték, Bécsben is együtt nyitott új éttermet Zsidai Roy és Jamie Oliver

Bécs központi pontján, a Dr. Karl Lueger Platzon nyitották meg a város, sőt, az egész német nyelvű világ első Jamie’s Italian éttermét. Az új egység megnyitóját már megtartották, a kapukat hivatalosan jövő kedden nyitják meg a nagyközönség előtt.

Szerda este a „bécsi fontos emberek” a város egyik központi pontján, a Stubentor közelében találkoztak. Az apropó: megnyílt a város új étterme, az angol sztárséf és a Zsidai Group együttműködésében – adta hírül a Kurier.at.

jamie3

A dizájn a nemzetközi brandnél megszokott, kicsit rusztikus, kicsit csillogó. Nyers téglafalak, filigrán székek, színes mozaikok, olasz hangulatképek: pontosan, ahogy Londonban, vagy bárhol a világon.

Mindezt Bécsben sok tükör, fekete-fehér csempék és smaragdzöld bőrpamlagok egészítik ki.

A megnyitón Zsidai elmondta azt is, hogy a bécsit valamivel elegánsabbra hangolták a budapesti egységnél, kedvenc étele pedig az igazi milánói Schnitzel, prosciuttóval és tojással töltve, a tetején sült tojással és szarvasgombával. (Ami bécsi viszonyok között nem is számít drágának, az árlap szerint ezért 22,5 eurót kérnek majd el.)

A hírek szerint az év végéig egy további Jamie’s Italian nyílik az osztrák fővárosban, egészen pontosan a schwechati reptéren. A séf vagyonát 280 millió euróra teszik, világszerte 5000 alkalmazottat foglalkoztat.

Jamie Oliver 2016 áprilisában szerepelt a magyar Forbes címlapján Zsidai Roy társaságában.

jamies

Oszd meg!