Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Seamaster Diver 300M 007

James Bond még mindig stílusos: bemutatták a 007-es legújabb, többmilliós óráját

1962-ben Sean Connery csuklóján még Rolex villogott, de 1995-ben a már Pierce Brosnan alakította 007-es átpártolt a svájci Omegához. Kapcsolatuk azóta is töretlen, amit az óragyár rendszeresen limitált kollekciókkal ünnepel meg. Most éppen a Seamaster Diver 300M a soros.

A legújabb típus premierjét direkt úgy ütemezték, hogy az egybeessen az új James Bond-film, a Nincs idő a halálra előzetesének bemutatójával. Az óra 2020-tól lesz elérhető és

a korábbi 007-es órákkal ellentétben nem lesz limitált kiadású.

Seamaster Diver 300M 007-es verzió // fotó: Omega

Az ára így is borsos, a szerkezetért körülbelül 2,7 millió forintot kell kicsengetni.

A szíj kapcsán két opció közül is választhat a vásárló: extrémebbeknek a hálós szövésű fémszíj lehet a nyerő, míg a másik lehetőség a NATO-szíj, sötétbarna, bézs és szürke színekben.

A tervezők – akik az óra megalkotásánál Daniel Craig tanácsait is figyelembe vették – idén a vintázs színeket preferálták. Az óramutatóknál a sárga dominál, a számlapon a tropicalnak nevezett szín erősít rá a retró érzésre.

Seamaster Diver 300M 007-es verzió // fotó: Omega

A tokforma és a méret az előző szériákhoz hasonlóan 42 milliméteres maradt, viszont a mostani típus 2-es besorolású titánból készült. 

A kerámia lünettát alumíniumra cserélték, de más változás is van. Látványos, hogy az eddig modellhez képest a zafírüveg domború, a felület mindkét oldalon tükröződésmentes.

A számlapon egy érdekes jelzés is látható (az úgynevezett broadarrow), ami annak idején a katonai órák számlapjain is feltűnt. A hátlapon ez szintén megjelenik, ahogyan pár számsor is. A gyártó igyekezett olyan hatást kelteni, mintha a Seamaster Diver 300M valódi katonai óra lenne. (James Bond a történet szerint először a Brit Haditengerészet tisztje volt, majd az MI6 ügynöke lett)

Az óra 300 méterig vízálló és 5 éves garancia van rá – írja az amerikai Forbes.

Nem rossz, de Bond órájának értéke aprópénz ahhoz képest, amennyit a világ egyik legdrágább okosórája ér.

fotó: Omega

Oszd meg!