Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

50 millió forintba kerül a világ egyik legdrágább okosórája – de miért?

A Tag Heuer piacra dobta az eddigi legdrágább óráját, egy kisebb gyémántbányát sikerült eldugni benne. 

Az amerikai Forbes számolt be arról, hogy szerdán rántotta le a leplet a cég a legújabb, és egyben eddigi legdrágább termékéről, ami a kornak megfelelően digitális, és a sznobériának megfelelően tele van pakolva drágakövekkel. Mindezt 180 ezer dollárért, szóval kábé ötvenmillió forintért, amiből már Budapesten lakást, vidéken egy kisebb palotát is meg lehet venni.

Íme:

Tag Heuer 45 Connected Modular/ fotó: TAG HEUER

A fehéraranyból készült tokot gyémántokkal cicomázták fel. Egészen pontosan 589 gyémántból áll, mindegyik VVS-szintű, ami azt jelenti, hogy csak épphogy nem fért be a két legfelsőbb szintbe (a legtisztább, tökéletes gyémánt a flawless, utána a belül tökéletes internally flawless,  ezt követi a VVS, ami a Very Very Slightly Included-et jelenti, a szakértők számára is nehezen észrevehető, nagyon apró zárványokkal rendelkező gyémánt).

A gyémántok közelről

Az óra egyik fontos tulajdonsága, hogy a moduláris koncepciónak köszönhetően egy sima, mechanikai óraszerkezettel is helyettesíthető. Az órát egyébként az Intel és a GoogleTM segített kifejleszteni.

A Tag  Heuer CEO-ja, Jean-Claude Biver korábban a Hublot óramárka fejese volt, és az ő nevéhez fűződik az 5 millió dolláros Big Bang nevű karóra ötlete, aminek 18 karátos fehéraranyból készült tokjába 302 gyémántot és további 179 aranydarabot helyeztek – az csuklólánc pedig szintén 18 karátos aranyból készült, 782 gyémánttal.

Az óra okos része 521 MB memóriával és 4 giga tárhellyel rendelkezik, a képernyő felbontása 400 x 400-as, van benne mikrofon, NFC, GPS, gyorsulásmérő és giroszkóp is, ennyi pénzért persze kompatibilis Androiddal és iOS-szel is.

 

Oszd meg!