Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ilyen a kétharmadrészt felújított budavári Hilton

Báltermet és konferenciaközpontot kapott a Hilton Budapest 2015 óta tartó felújítási folyamatának harmadik etapjában. Néhány fal elbontásával óriási ötcsillagos lakosztályok is létrejöttek. A teljes épület jövő ilyenkorra szépülhet meg.

A Danubius Hotels Group ikonikus szállodáját összesen tízmilliárd forintból varázsolják újjá, a most lezárult etap 3,5 milliárdba került. A beruházás első ütemében kialakították többek között a fogadóteret, és a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet. Mára a meglévő szobák kétharmada is teljesen új arculatot kapott, azaz a 322-ból 229, most pedig elkészült a bál- és konferencia rész. Az ötcsillagos Hilton felújítása 2015 óta zajlik, és várhatóan jövő év áprilisáig még eltart.

A megújult Bálterem 510 négyzetméteres, 600 fő is elfér benne, és mindennel felszerelték, amire csak manapság egy rendezvényen szükség lehet. Ugyanakkor megmaradtak a korábbi márvány faldíszek, míg a faragott falaknak sötétebb lett az árnyalata. Több apró részletet, kiegészítőt, például a bálterem kilenc lámpáját is hazai iparművészek készítették. A Bálterem mellett három egybenyitható (Endre, Béla, Levente), egy önálló (Gizella) konferenciaterem, illetve további négy Boardroom újult meg. A munkát a Goddard & Littlefair angol belsőépítészeti tervezőiroda végzi, ők ügyelnek arra is, hogy egységesek legyenek a régi-új épületrészek.

great-hilton-party-1

Ez itt a Hilton megújult bálterme magyar dizájnerlámpákkal

A bálterem átadóján Kovács Balázs, a Danubius Zrt. vezérigazgatója azt mondta, nem csak kívül, hanem belül is megújulnak.

„A Hilton egy jól csengő márkanév, a világon mindenhol ismerik és elismerik, de ennél is többre van szükség. A csodálatos külsőt minden esetben hibátlan tartalommal kell megtöltenünk.”

Sajtóközleményükben azt írják, a Hilton Budapest konyhája a konferenciázáshoz és bálozáshoz egyedi menüt kínál szezonális hazai alapanyagoktól, így például Szomor Dezső  Ökofarmjáról és biodinamikus gazdálkodásából érkezik a szürkemarha és a mangalicasonka, a Gasztropolitan szállítja a kacsát, csirkét, a Fishmarket biztosítja a halakat, a Bükki Hegyvidéki Kézműves Sajtok és az André Products sajtjai is ott vannak.

king_loft_suite_mail_02

King Loft Suite 68 négyzetméteren

A legutóbb felújított lakosztályok esetében többször falakat bontottak el és újakat építettek, így jött létre például a 68 négyzetméteres King Loft Suite, a 70 nm-es King Danube River Suite, és az 55 nm-es King Junior Danube Suite. Utóbbiak az épület sarkában vannak, a Dunát és a Mátyás templomot is látni az ablakaikból. Az ötcsillagos Hiltonban egyébként van 125 négyzetméteres, már megújított lakosztály is.

Oszd meg!