Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mire való a parkolóház teteje? Hát hogy focipályát építsünk rá!

Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az összesen 2100 négyzetméternyi pályát jövő nyártól vehetik birtokba a játékosok.

Hamarosan 15 méteres magasságban focizhatnak a bécsiek: egy parkolóház tetején ugyanis május óta öt műfüves focipálya készül Seestadt Aspernben – tudatta szerkesztőségünkkel Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Focipályák a tetőn - a Seehub látványterve © new_ages rené reiter KG

Focipályák a tetőn – a Seehub látványterve // new_ages rené reiter KG

Az egyiken 2×4, a másik négyen pedig 2×5 játékos rúghatja majd a bőrt. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat.

A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is.

Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincéjében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinparkban ugrálhatják ki magukat kicsik és nagyok. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszervíz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

Tíz szám, amit irigyelünk Bécstől – videós részlet a Forbes Urban 10 oldalas bécsi anyagából

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi, a Forbes, mi mindent irigyelünk még Bécstől, részletes összeállítást találsz az Urban különszámban. Keresd a standokon vagy rendeld meg online!

 

Korábbról ajánljuk:

Így költ egy okos város okosan sportra!

Oszd meg!