Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kern Viktor / Unsplash

Eltörölhetik a kötelező kerékpárút-használatot

Ha összejön, amit a kerékpáros szervezetek kérnek, elképzelhető, hogy a bringásoknak nem lesz kötelező a jövőben a kijelölt kerékpárutat használniuk.

Zajlanak az egyeztetések a kerékpáros szervezetekkel a KRESZ módosításáról, írja a 444.hu. Erről Révész Máriusz kormánybiztos beszélt kedden az Inforádióban.

Szinte az összes kerékpáros szervezet azt kéri, hogy töröljék el a kötelező kerékpárút-használatot, mert a kerékpárosok számára nagyobb veszélyt jelent családok, kisgyerekek között szlalomozni a keskeny, rossz állapotú kerékpáráutakon, mint az autóút szélén haladni. Ezt a baleseti statisztikák is igazolják: egyértelműen veszélyesebbek azok a helyek, ahol a kerékpárutat a járda mellett vezetik, mintha az út szélén tekernének. „Hiszen ha viszonylag tempósan kerékpározik valaki az út szélén, akkor a forgalom része, az autók érzékelik. És innentől kezdve van egy konfliktus, hogy a versenykerékpárosok hol kerékpározzanak? Az út szélén vagy egy olyan kerékpárúton, ami a baleseti statisztikák szerint veszélyesebb, mintha az út szélén bicikliznének”- mondta Révész a rádióban.

A KRESZ módosításáról 3 éve folyik az egyeztetés. A módosítás nem csak a kerékpárosok miatt szükséges, hanem azért is, mert sokféle új elektromos közlekedési eszköz jelent meg, és ezek használatának szabályozása egyelőre nem megoldott.

Borítókép: Kern Viktor / Unsplash

Oszd meg!

"Egy nyugati mércével mérve elavult pincészetet vettem, szőlőbirtok nélkül, azt nem is adták volna, de pénzünk sem volt rá"