rövid hír

Pitypangkrémes magyar bonbont díjaztak Angliában

Forbes
2021. november 29. 1 perc olvasás

Földes Csilla balatonlellei csokoládékészítő pitypangos bonbonja bronz minősítést kapott az Academy of Chocolate angliai világversenyén.

A Csilli Choco Bons termékét több ezer finomság közül választották be a legjobbak közé, írta a Somogy online. Földes Csilla öt éve foglalkozik csokikészítéssel, első bonbonjait a családja tesztelte évekkel ezelőtt, és pillanatok alatt elfogytak.

A kereskedőből lett csokoládékészítőnek már több édességét díjazták:

a rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, s külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen. A napokban pedig pitypangkrémes bonbonját díjazták, amihez a pitypangszirupot is maga készítette, a gyermekei által szedett növényből.

Olvasott a növény jótékony hatásairól és így jött az ötlet, hogy ebből készítsen tölteléket. Elmondta: büszke arra, hogy ötven ország több ezer csokoládéja közül bonbonja érmes minősítést kapott a szakmai zsűri véleménye alapján. Azt tapasztalja, hogy a jó minőségű csokoládéból készült kézműves bonbonok egyre népszerűbbek, de a táblás csokoládékat is keresik nála.

Borítókép: Csilli Choco Bons

Kapcsolódó:

Magyar csokimanufaktúra tarolt a csokivébén