Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Épül a Budapest-Balaton bicikliút. Fotó: ITM, 2021. július

Mikor lesz kész a Budapest-Balaton bicikliút?

Az út első szakaszát még idén befejezik.

A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak majd idén – tudatta a Forbes.hu szerkesztőségével a projektet felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztréium (ITM).

A teljesen előzmény nélküli, 108 kilométeres összeköttetés az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd. Az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút, a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével várhatóan jövő nyárra elkészül.

Épül a Budapest-Balaton bicikliút. Fotó: ITM, 2021. július
Teljesen új nyomvanalak is kialakításra kerülnek. A következő szezonban próbálhatják ki a bringások. Fotó: ITM, 2021. július

Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők. Folyamatban van továbbá a fővárosi részek előkészítése is Kamaraerdőtől a Dunáig – írja az ITM. A szaktárca közel 13,5 milliárd forinttal támogatja a projektet.

Kapcsolódó:

Oszd meg!