Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Michaletzky Bálint

Bővülnek a kedvezményes zónák a Greengónál, kirándulóhelyeket és bevásárlóközpontokat céloznak

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldásával az elektromos flottát üzemeltető autómegosztóval már több mint negyven helyen lesz elérhető az alacsonyabb percdíjú parkolás. A főváros mellett a környező településeken is bevezetik az olcsóbb megoldást.

Az autómegosztó a közel egy éve indult kedvezményes parkolási zónáit 2019 nyarán alakította ki. Akkor a főváros mellett csak Budaörsön tették elérhetővé a szolgáltatást, most már többek között Budakeszin, Gyömrőn és Mogyoródon is van erre lehetőség.

Az utóbbi hónapokban a megszokott tavaszi kirándulások elmaradtak. A veszélyhelyzet feloldásával azonban az e-carsharing cég is lépett:

a jelenleg 25 helyen működő kedvezményes parkolási területeket közel 20 újabb zónával egészítették ki.

Az újabb bővítéseket továbbra is a népszerű találkozó- és kirándulóhelyek, illetve városközpontok környékén alakították ki. A másik szempont a főváros vonzáskörzetében található bevásárlóövezetek voltak, így kedvezményes zónákat hoztak létre a Savoya Parkban, a soroksári és a dunakeszi bevásárlóközpont területén is.

Az applikációban a kedvezményes parkolási zónákat kék színnel jelzik a zöld zónahatárok mellett. (Alap csomag esetén 5 Ft/perc, minimál csomag esetén 8 Ft/perc díjat számolnak fel a parkolásért.)

A kedvezményes zónákban bérlés zárására nincs lehetőség, az autó mindvégig a parkolást elindító felhasználó nevén marad, így nem tudja más elhappolni előlünk.

A Prágában is terjeszkedő cégről korábban májusban írtunk, a cég akkor olyan vezérlőket fejlesztett, amikkel kulcs nélkül lehetett elindulni.

A kiemelt képen Michaletzky Bálint, a cég ügyvezetője látható // fotó: Greengo

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”