Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Ez a könyv nem szeret olvasatlanul porosodni – könyvcserepontot indít a Bookline

Könyvcserepontot avatott a Bookline: egyelőre a Millenárison, de a cél, hogy a Lapozók Budapesten kívül is létrejöjjenek.

Magyarországon minden évben csaknem 13 ezer könyvet adnak ki, és több mint 25 millió példány talál gazdára. Vannak, akik az elolvasás után megtartják vagy elajándékozzák régi könyveiket, de akadnak olyanok is, akiknek – költözés vagy helyhiány miatt – gondot okoz a könyvek további tárolása.

Erre jött létre a Lapozó, ami új életet ad régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak.

Cserepontokként a Lapozók több funkciót is betöltenek: leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket, amiket mások elolvashatnak a helyszínen vagy kikölcsönözhetnek. De természetesen arra is van mód, hogy az olvasó megtartsa a könyvet, ebben az esetben a Bookline csak annyit kér, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez. A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is:

A Bookline a fenntarthatóságot is népszerűsítené új ötletével, a Millenárissal közösen felállított Lapozóval: arra hívná fel a figyelmet, hogy attól még, mert valami számunkra már nem hasznos vagy felesleges, másnak még lehet értékes.

Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

Fotó: Bookline

Az első két Lapozó a következő egy évben a Millenárison fog működni. A gyerekek a Zöld Péter játszótéren kialakított gyűjtőponton találhatják meg a nekik való könyveket, míg a felnőttek a Nemzeti Táncszínházzal szemben.

A Bookline hosszú távú célja, hogy ne csak Budapesten, hanem az ország más pontjain is létrejöhessenek Lapozók.

Borítókép: Bookline

Oszd meg!