Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Az Instagram hat legjobb női utazó bloggere

Hét nyelven beszélő blogger és pályaelhagyó is a legjobbak között. Az utazás üzlet, az Instagrammal pénzt is lehet keresni.

Az utazós fotókat mindig is kedvelte a népszerű képmegosztó, az Instagram népe, de nem annyira, mint tavaly, amikor több millió új feliratkozó kezdett ilyen felhasználókat követni, a legnépszerűbb fotósok közé emelve néhány világjárót (itt mutattuk meg az Instagram legnépszerűbb városait, a posztok számában itt is elképesztő volt a növekedés tavaly).

Feszített víztükrű medencék és trópusi tájak – a 6 legjobb női utazós Instagram fotósa az amerikai Forbes szerint. Többen már korábban is blogoltak, az utazásból ugyanis meg lehet élni, de komoly meló, még ha a képeken nem is ez látszik elsőre. A legjobbak akár 70 ezer (20 millió forint) dollárt is megkeresnek havonta, de a mezőny erős, és az Instagram gyorsan tud új sztárokat kinevelni. Aki tartósan ilyen munkára vágyik, ott nem elég egy-két jó szelfi és egy szép strand, kontentet is gyártani kell.

The Blonde Abroad 

Azaz Kiersten Rich, aki persze homokos tengerpartokról posztol a legtöbbet, de azért akadnak szépen komponált havas fotók, és egy-egy a lélegzetelállító Petrából is. A fényképet közt posztol videókat is, ahol azért kiderül, Kiersten több nagy cég szponzoráltja, az egyik bejegyzésében egy navigációs appot népszerűsít például. Több mint 300 ezer követővel a legnépszerűbb világjárók egyike az Instagramon.

 

Miss Everywhere 

Nomen est omen – a kölni Mareen igyekszik megfelelni az Instagram felhasználó nevének – és mindenhol ott lenni. Blogja szerint az egyik vezető vendéglátóipari egyetemen végzett (ez Németországban az International University of Applied Sciences Bad Honnef Bonnban), de állítása szerint ezek után mégsem a szakmában helyezkedett el, hanem inkább a szenvedélyének él: utazik. Blogja és Instagram oldala is nagyon népszerű, így sok szálloda látja szívesen. Jelenleg Tahitin ejtőzik. Fürdőruhás képek is vannak bőven az oldalán, de ennél is több a termékelhelyezés.

World of Wanderlust

Noha Brooke Saward csak a húszas évei közepén jár, több helyre jutott el, mint más egész életében. Láthatóan szeret letérni a kitaposott ösvényről, hiszen a kedvenc helyei között van Oroszország, Dél-Afrika és Marokkó. Egy-egy helyről nem árasztja el képekkel a rajongóit, gondosan válogatott fotókkal mutatja be a helyi különlegességeket – néha a finom részleteken keresztül.

Karen Ng

Egy lány Hong Kongból – a felhasználó neve nem mond túl sokat, sehol egy divatos blog a profil mellett, mégis Karennek helye van ezen a listán. Elképesztően izgalmas fotókat posztol Izlandról, Kínából és Japánból, amiken a fekete és fehér valamint a geometrikus formák dominálnak. Vizuálisan övé a legizgalmasabb utazós Instagram.

Anna Everywhere

A saját bevallása szerint hét nyelven (angol, spanyol , holland, francia, lengyel, német és olasz) beszélő blogger 7 évig utazgatott a nagyvilágban, mire rászánta magát, hogy blogot írjon. A fotói mellett is sokszor beszél adott városok kulturális vagy éppen politikai helyzetéről, hátteréről, a blogján azonban az üzletet is boncolgatja. Tavaly év végén például egy elég kiváló posztban szedte össze, hogy milyen nehéz pénzt csinálni abból, hogy valaki utazó blogger és fotós – de mint mondja, egyáltalán nem lehetetlen. Egyes felsővezetők bérét is veri a legjobbak keresete, Anna 70.000-150.000 dolláros havi keresetekről is ír. Ami viszont ennél is fontosabb, összeszedi a legfontosabb pénzforrásokat is, ezek egyike az Instagram marketing.

 

Alex in Wanderland

A New York-i Alexandra fotóin úgy tűnik Bangkok vagy Thaiföld csak egy köpésre van az Államoktól. Feketeöves utazóblogger és az egyik legjobb abban, hogyan kerüljön mindig karnyújtásnyi távolságra egy világszínvonalú strandtól vagy tengerparttól.


Oszd meg!