Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Instagram hat legjobb női utazó bloggere

Hét nyelven beszélő blogger és pályaelhagyó is a legjobbak között. Az utazás üzlet, az Instagrammal pénzt is lehet keresni.

Az utazós fotókat mindig is kedvelte a népszerű képmegosztó, az Instagram népe, de nem annyira, mint tavaly, amikor több millió új feliratkozó kezdett ilyen felhasználókat követni, a legnépszerűbb fotósok közé emelve néhány világjárót (itt mutattuk meg az Instagram legnépszerűbb városait, a posztok számában itt is elképesztő volt a növekedés tavaly).

Feszített víztükrű medencék és trópusi tájak – a 6 legjobb női utazós Instagram fotósa az amerikai Forbes szerint. Többen már korábban is blogoltak, az utazásból ugyanis meg lehet élni, de komoly meló, még ha a képeken nem is ez látszik elsőre. A legjobbak akár 70 ezer (20 millió forint) dollárt is megkeresnek havonta, de a mezőny erős, és az Instagram gyorsan tud új sztárokat kinevelni. Aki tartósan ilyen munkára vágyik, ott nem elég egy-két jó szelfi és egy szép strand, kontentet is gyártani kell.

The Blonde Abroad 

Azaz Kiersten Rich, aki persze homokos tengerpartokról posztol a legtöbbet, de azért akadnak szépen komponált havas fotók, és egy-egy a lélegzetelállító Petrából is. A fényképet közt posztol videókat is, ahol azért kiderül, Kiersten több nagy cég szponzoráltja, az egyik bejegyzésében egy navigációs appot népszerűsít például. Több mint 300 ezer követővel a legnépszerűbb világjárók egyike az Instagramon.

 

Miss Everywhere 

Nomen est omen – a kölni Mareen igyekszik megfelelni az Instagram felhasználó nevének – és mindenhol ott lenni. Blogja szerint az egyik vezető vendéglátóipari egyetemen végzett (ez Németországban az International University of Applied Sciences Bad Honnef Bonnban), de állítása szerint ezek után mégsem a szakmában helyezkedett el, hanem inkább a szenvedélyének él: utazik. Blogja és Instagram oldala is nagyon népszerű, így sok szálloda látja szívesen. Jelenleg Tahitin ejtőzik. Fürdőruhás képek is vannak bőven az oldalán, de ennél is több a termékelhelyezés.

World of Wanderlust

Noha Brooke Saward csak a húszas évei közepén jár, több helyre jutott el, mint más egész életében. Láthatóan szeret letérni a kitaposott ösvényről, hiszen a kedvenc helyei között van Oroszország, Dél-Afrika és Marokkó. Egy-egy helyről nem árasztja el képekkel a rajongóit, gondosan válogatott fotókkal mutatja be a helyi különlegességeket – néha a finom részleteken keresztül.

Karen Ng

Egy lány Hong Kongból – a felhasználó neve nem mond túl sokat, sehol egy divatos blog a profil mellett, mégis Karennek helye van ezen a listán. Elképesztően izgalmas fotókat posztol Izlandról, Kínából és Japánból, amiken a fekete és fehér valamint a geometrikus formák dominálnak. Vizuálisan övé a legizgalmasabb utazós Instagram.

Anna Everywhere

A saját bevallása szerint hét nyelven (angol, spanyol , holland, francia, lengyel, német és olasz) beszélő blogger 7 évig utazgatott a nagyvilágban, mire rászánta magát, hogy blogot írjon. A fotói mellett is sokszor beszél adott városok kulturális vagy éppen politikai helyzetéről, hátteréről, a blogján azonban az üzletet is boncolgatja. Tavaly év végén például egy elég kiváló posztban szedte össze, hogy milyen nehéz pénzt csinálni abból, hogy valaki utazó blogger és fotós – de mint mondja, egyáltalán nem lehetetlen. Egyes felsővezetők bérét is veri a legjobbak keresete, Anna 70.000-150.000 dolláros havi keresetekről is ír. Ami viszont ennél is fontosabb, összeszedi a legfontosabb pénzforrásokat is, ezek egyike az Instagram marketing.

 

Alex in Wanderland

A New York-i Alexandra fotóin úgy tűnik Bangkok vagy Thaiföld csak egy köpésre van az Államoktól. Feketeöves utazóblogger és az egyik legjobb abban, hogyan kerüljön mindig karnyújtásnyi távolságra egy világszínvonalú strandtól vagy tengerparttól.

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.