Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lista: ezek a városok pörögtek a legjobban az Instagramon

Egy átlagos napon New Yorkban több mint 55 ezer felhasználó posztol képet #NYC címkével.

Lassan nyugodtan mondhatjuk, hogy az utazók egyik legnépszerűbb okostelefonos applikációja a képmegosztó Instagram. Erre enged következtetni a Hashtag the World legfrissebb, 2016-ról kiadott riportja is.

A tavaly használt hashtag-ek (címkék) alapján még mindig New York számít a legnépszerűbb városnak, több mint 68 millió képet töltöttek fel ezzel a címkével, ami 79%-os növekedést jelent 2015-höz képest. Nem minden felhasználó látja el címkékkel a képeket, és természetesen van, aki több képet is feltölt egy maga, és mindent ellátja hashtag-gel. Vagyis a lista nem reprezentatív, de jól mutatja, hogy milyen hatalmas iramban nő az Instagram népszerűsége, és az utazók is egyre inkább rákapnak. A 30-as listában a 45%-os növekedést például kifejezetten szerénynek számít.

htw_2016_01

További érdekesség, hogy a 2016-os rangsor 5. helyére lépett elő Isztambul, Miami-t lökte ki a szűk elitből, ahol két európai város szerepel. Meglepő, hogy csupán két helyezést javított Rio de Janeiro, miközben a városban rendezték tavaly a világ legnagyobb és legnépszerűbb sportrendezvényét, a nyári olimpiai játékokat. Rio 2015-ben is épp hogy bekerült a 30-as rangsorra, és bár 103%-kal nőtt a Rio címkével ellátott képek száma az Instagramon, ez a masszív növekedés ebben a mezőnyben nem számít kiemelkedőnek – Los Angelesnek egy nagyon drága sportesemény nélkül is összejött a 119%.

htw_2016_02

Oszd meg!