Fotó: Fotó: amerikai Forbes
A jó élet

A Warner Bros alapítójának házát vette meg magának az Amazon-vezér

Forbes
2020. február 13. 1 perc olvasás

Jeff Bezosnak eddig is szép ingatlanportfóliója volt, gyűjteményéhez most újabb darabot csapott hozzá. A világ leggazdagabb embere 165 millió dollárt (mai árfolyamon 51,5 milliárd forintot) fizetett David Geffen médiamogul Beverly Hills-i házáért, ami Kalifornia legdrágább ingatlanja.

Az 1360 négyzetméteres Beverly Hills-i otthont Warner Estate-ként is emlegetik. A házat a Warner Bros Studios társalapítója, Jack Warner építtette még az 1930-as években. A 36 ezer négyzetméteres birtokon felhúzott György-korabeli stílusú villához két vendégház, egy teniszpálya, úszómedence, golfpálya is tartozik, de jár még hozzá egy saját szerelőműhely és egy benzinkút is.

Az Amazon tulajdonosának ingatlanportfóliója már eddig is illusztris darabokkal bírt: van köztük Central Parkra néző, New York-i többlakásos lakóegység, hatalmas farm Texasban és több washingtoni ingatlan is.

A Wall Street Journal információi szerint, amit az amerikai Forbes is közölt, Bezos és barátnője már régóta keresgéltek a környéken. A pénz miatt biztos nem kell aggódniuk. Bezos a válása után is a világ leggazdagabbja maradt, jelenleg is vezeti a Forbes globális listáját 131,3 milliárd dolláros vagyonnal.

Az Amazon-vezér legutóbb azzal szerepelt a hírekben, hogy telefonját valószínűleg a szaúdi szolgálatok törhették fel.