Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A hét végén bezár a világhírű magyar fagylaltos

Újabb díjat kapott a gyenesi csodacsokifagyi, de idén már csak most hétvégén kóstolhatja a nagyközönség, a Bringatanya cukrászda elvonul téli szünetre.

A múlt hét végén sem maradt elismerés nélkül a díjnyertes magyar csokifagyi-kompozíció. Mi is szorítottunk a gyenesdiási Bringatanyán kapható Il mio coccolatiónak, hogy az Európa-bajnokságon elért fényes siker után a vébén is homorítson és ez össze is jött: Somogyi Renáta cukrász, a termék “kifejlesztője” büszkén jelentette be a Facebookon, hogy a Gelato World Tour-on a szakmai zsűri különdíjával jutalmazták.

Ez a fagyi valóban elképesztően finom, az alapja amúgy 70 százalékos étcsoki, amit maracuja, karamellizált ostyalapok és kakaóbabtöret bolondítanak meg. A kiszolgálás a legnagyobb nyári tömegben is nagyon barátságos, nem véletlenül hajlandóak távolabbi településekről is elautózni sokat egy itteni fagyizásért.

A Bringatanya legfrissebb posztja viszont már arról szól, hogy most hétvégén lesz nyitva utoljára idén a fagyizó, jön a téli szünet. Kicsit korán van még ahhoz és valahol szomorú, hogy egy ennyire nagyot futott és igazán menő helynek sem éri meg nyitva lenni a Balaton-parton szeptember közepe után. Aki tehát teheti, kóstoljon bele még vasárnapig.

Oszd meg!