Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forbes Balaton extra: gyerekekkel Keszthelyen

Hurrá, végre nyaralunk: Tankcsapda-címlapos Forbes a kézben, közben készülünk Keszthely gyerekes újrafelfedezésére. A cél pár apró családi vonatkozással kiegészíteni a júliusi magazinban megjelent Kedvenc utca-rovatot.

vizesjatszoter

Annyit olvastunk és hallottunk már a Paletta Bisztróról, ideje közelről is megvizsgálni. Eddig a terv, de a gyerektöbbség vétóz és inkább hambivonalon mozogna. Kompromisszum a cikk alapján: az idei év újdonsága, a beachfood úttörője, a Pavilon. A keresések nem adnak semmit, még kell egy kis idő, míg a franchise-rendszerben épülő Pavilonok ellepik a tó környékét. De a Palettába belépve már él az új brand, oldalt önálló strandkajasütöde, az étlapon ott vannak a Pavilon-étkek.

pavilon_keszthely

Jellemző, hogy

a gyerekek pont a házi ketchupon és majonézen húzzák kicsit a szájukat, túl sok iparit esznek.

A nagyok meg repetát és kérnek belőlük a teljes körben sikert arató sültkrumplihoz, annyira élvezik a házi ízeket.  A kisebbik bazalt burger igazán jóféle, de azért messze a pesti legjobbaktól, minimum a nagyon finom hagymalekvárból lett volna jó bele egy picit nagyobb adag. Azzal viszont, hogy egy pontyot alapból nem túl sokra értékelő tesztelő direkt

a pulled pontyra szavaz és szinte végig bólogat fogyasztás közben, mindet elmond a termék élvezeti értékéről.

Következő szkeptikus kör: díjnyertes fagyizó Gyenesen. Friss hír, hogy Európa második legjobb fagyijának választották a Bringatanya csokis-maracujás kompozícióját, azonnal meg kellett ízlelnünk, hogy ebben vajon mi a truváj.

Nos, tátva marad a szánk: a nagyon csokis alapíz mellett egyszerre gyümölcsös és enyhén ropogós élmény valóban üt.

Nem sok ennél jobb fagyit ettünk életünkben és a többi íz is kitűnő. Az alkotónak, Somogyi Renátának ezúton is sok sikert kívánunk a világbajnokságra, a kocsi nélkül érkezőknek pedig annyi gyakorlati infó, hogy a hely éppen a gyenesdiási vasúti megálló – és persze a bringaút – mellett van.

bringatanya2

És a hely, ahol a legjobban meglepődtünk, hogy nem lehetett kirobbantani a lurkókat: a keszthelyi vizes játszótér, közel a parthoz, a pavilonsor mellett. Három éve működik és félelmetes, hogy a mini vízerőművek, zsilipek, malmok mennyire izgalmasak tudnak lenni, főleg, ha a gyerekek maguk állíthatják a vízhozamot, okozhatnak árvizeket.

Ennél gyerekbarátabban biztos nem lehet bemutatni érdekes fizikai folyamatokat

és persze az sem zavar senkit, ha a nagy melegben maguk és egymás hűsítésére is használják a gyerkőcök a víz egy részét.

Amikor pedig jön a rossz idő, úgy tűnik, a fél keleti medence tudja:

vasútmodell-kiállítás a kastélymúzeumban.

A Miniversumhoz képest kevésbé kidolgozott, de nagyon hangulatos pályák, zalai, balatoni és osztrák vonalak évek óta sok látogatót vonzanak, épp ezért nyári esős napokon célszerű korán, vagy a zárás előtt egy-két órával érkezni, előfordul, hogy napközben akár egy órát is várni kell a belépésre. Időnként kertivasút is üzemel, de a vonatok mellett ugyanabban az épületben a vadászati kiállítás is érdekes a gyerekeknek és a Festetics-kastély több zugát és érdekességét is érdemes persze megnézni, ha bírják a gyerekek a strapát.

keszthely

Érdekelnek Keszthely legjobb helyei és arcai? Még eléred részletes keszthelyi összeállításunkat a júliusi Forbesban! Keresd augsztus 1-ig a standokon!

Oszd meg!