Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tőkebevonásra készül a növekedéshez a Share, a magyar jótékonysági sör

A profitját mindig más-más civil szervezet támogatásra fordító sörfőzde most a gyerekek környezettudatos nevelését célul tűző Pangea egyesületnek adományoz, és növekedési terveiken dolgoznak.

Folytatja adományozását a jótékony sör, a Share: 100 ezer forintot adott a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesületnek. A civil szervezetet a WWF Magyarország segítségével választotta ki a Share. Eddig 10 ezer gyerek környezettudatosságra nevelését segítette, ezért ők kapták azt az adományt, amit a magyarok söröztek össze nekik az elmúlt pár hónapban. Mint Bombay Bálint, a Pangea elnöke elmondta, a pénzt oktatóközpontjuk fejlesztésére fordítják majd.

A WWF-nek azért esett a választása a Pangeára, mert az Európai Bizottság előremutató szabályrendszere, amely vizeink védelmét célozza, most veszélyben van. „Az úgynevezett Víz Keretirányelvet, mely azt célozza, hogy vizeink jobb állapotba kerüljenek 2027-re, éppen felülvizsgálja az EU. Ha a keretirányelvet gyengítik, annak hosszútávon az lesz az eredménye, hogy vizeink minősége tovább romlik. Ennek szinte mindenünk áldozatul eshet, többek között kedvenc sörünk is” – mondta Antal Alexa, a WWF kommunikációs vezetője.

A Share-t 2016-ban alapította három srác, Alvégi Lóci, Káldi Marci és Ádám István, miután Lóci Berlinben találkozott hasonló kezdeményezéssel. A Share gyakorlatilag automatizálja a jó cselekedeteket: aki ezt a kézműves pilsenit választja másik ital helyett, hozzájárul valamilyen jótékony célhoz. A sör árának egy része ugyanis a korábban megszűrt és kiválasztott civil szervezetekhez kerül – ezt a munkát végzik el a srácok, a fogyasztónak csak fogyasztani kell. És van alkoholmentes sörük is.

Ilyen még nem volt Magyarországon: igyál és közben adakozol is

A vállalkozás a mostanival együtt 600 ezer forint adományt adott át összesen, 40 vendéglátóhelyen folyt már a jótékony sör, és eddig 18 cég vásárolt tőlük saját rendezvényeire – összegezte eddigi eredményüket Alvégi Lóci, a SHARE egyik alapítója. Az ebből befolyó összeg profitja egytől-egyig a társadalomért tenni akaró szervezeteknél kötött ki. Elmondása szerint

jelenleg a legfőbb feladatuk a tőkebevonás, amivel megteremthetik a SHARE növekedésének feltételeit és körülményeit.

A folyamatot már elindítottuk, de jelenleg minden ötletre nyitottak vagyunk” – mondta a társalapító az adományátadó ünnepségen, ahol a WWF keatív kampányának részeként saras sört is kóstoltak, hogy így készüljenek a jövőre, ha elfogadják az uniós vízirányelv gyengítését.

Oszd meg!