Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Voltswagen?! Magát is kicselezte a Volkswagen

A német autógyártó áprilisi tréfának szánta a névváltoztatást, de saját magát is sikerült kicseleznie.

Hétfőn a Volkswagen amerikai vállalata egy félkész közleményt hozott nyilvánosságra. Ebben azt írták, hogy a cég nevét Volkswagenről Voltswagenre változtatják, mégpedig azért, mert nagyobb hangsúlyt fektetnek az elektromos autók gyártására, ehhez pedig a német Volk (nép) kicserélése az elektromosságra utaló Voltra megfelelő ötletnek tűnik.

Lehagyná e-autók értékesítésében a VW és az Audi a Teslát

Mint a CNN híréből kiderült, a cég április elsején valóban ki akarta adni a közleményt, amit éppen ezért viccnek is szánt.

Bár azt meggyőzően tette, kedden ugyanis az amerikai honlapon már a kamunevet használta és Twitteren is elindított egy új fiókot. A sztorira rákapó média kérdéseire válaszolva pedig tagadták, hogy tréfáról lenne szó.

Az mindenesetre igaz, hogy a VW komolyan veszi az e-autók gyártását. Tavaly 2019-hez képest 241 százalékkal növelte az eladásait ilyen modelljeiből, a következő években jelentős töltőállomás-fejlesztést tervez, és ígérete szerint a kisebb modellek ára hamarosan akár a felére is csökkenhet.

Borítókép: VW / Facebook

Oszd meg!

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója