Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Esésbe kezdtek a légitársaságok részvényei az új vírusvariáns hírére

A befektetők attól tartanak, megint kevesebbet utazunk majd.

A BBC szerint a londoni tőzsdén az új koronavírus-variáns megjelenésének hírére a légitársaságok részvényei egyből zuhanni kezdtek. A British Airwayst is tulajdonló IAG részvényei a péntek reggeli nyitás óta 15 százalékot vesztettek értékükből, az Easyjet pedig 14 százalékot.

A szintén londoni tőzsdén bejegyzett Wizzairt is érzékenyen érintette a Dél-Afrikában felfedezett variáns: Váradi József cégének részvényeinek ára 7,9 százalékot estek, a Lufthansáé pedig még ennél is jobban földbe álltak. Ők a reggeli nyitás óta több mint 10 százalékos zuhanásban vannak. 

Nem járt jobban az ír Ryanair sem, az ő esésük is a nyolc százalékhoz közelít nyitás óta.

Az American Airlines egyelőre tartja magát, de ez valószínűleg csak annak köszönhető, hogy a NASDAQ-on jelenleg nincs kereskedés.

Mi is írtunk a Dél-Afrikában felfedezett új koronavírus-variánsról. Erről egyelőre nem tudni, mennyire hatékonyak ellene a már meglévő oltások, mindenesetre a WHO rendkívüli ülést hívott össze miatta.

Borítókép: Anna Zvereva / Wikimedia


Oszd meg!