Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Tim Bennett // Unsplash

Viszlát spoilerek, ég veletek nem kívánt tartalmak? – fontos fejlesztés a Facebookon

Felvételről néznéd vissza a foci-vb egyik meccsét, de a híroldalakon akaratlanul is belefutsz az eredménybe? Eleged van abból, hogy a hírfolyamod állandóan az ismerősök eljegyzéseitől csöpög? A Facebook új, Keyword Snooze nevű szundi funkcióját neked találták ki!

Chris Messine fejlesztő a Facebook mobilapplikációjának forráskódjában szúrt ki egy olyan funkciót, melynek segítségével

kisöpörhetjük és egy ideig blokkolhatjuk hírfolyamunkból a nem kívánt tartalmakat.

A kulcsszavas szűrővel megadhatjuk, milyen kifejezésektől irtózunk, így akár 30 napra is megszabadulhatunk a tiltott szavakat tartalmazó bejegyzésektől, hírektől.

A fejlesztést még csak egy bizonyos felhasználói kör teszteli, de a Facebook szóvivője szerint elképzelhető, hogy a következő hetekben mindenki számára elérhető lesz, pont lecsúszva a labdarúgó-világbajnokságról.

A Facebooknak nem ez az első hasonló húzása: tavaly december óta már az ismerőseink tartalmait is jegelhetjük anélkül, hogy az online barátság megszakadna.

 

Fotó: Tim Bennett // Unsplash

Oszd meg!