Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Visszatérnek Budapestre a Lime elektromos rollerjei

A Lime e-roller üzemeltető holnap újraindítja szolgáltatását Budapesten – közölte a Forbes.hu szerkesztőségével a társaság.

Március közepén a Lime egész Európában és Észak-Amerikában köztük a magyar fővárosban is begyűjtötte a teljes flottát, átmenetileg szüneteltette a tevékenységét.

Budapest a világ első városai között van, ahol a működés újra megkezdődik.

A Lime többi városa fokozatosan követni fogja majd.

„Az elektromos rollerek alternatív közlekedései módot kínálnak azok számára, akik a társadalmi távolságtartás szabályait követve kívánnak közlekedni. A dél-koreai városokból, Szöulból és Busanból származó jelenlegi tapasztalataink alapján tudjuk, hogy az egyéni mobilitási lehetőségek használata hozzájárul a koronavírus járványgörbe laposításához” – mondta Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.

A Lime működési területe ugyanaz marad, de egy kisebb flottával indulnak újra, hogy igazodjanak a felhasználók igényeihez.

Magyarországon is megkezdik a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését, de Budapestre ez egyelőre nem vonatkozik, mivel itt a legmagasabb arányaiban és összességében is a fertőzöttek száma. A budapesti városvezetés ugyanakkor több biciklisávot is felfestett frekventált útvonalakon, a lecsökkent autóforgalom erre most lehetőséget adott, ez pedig nyilván kedvez a Lime-nak is.

Egy éve indult az e-rollerezés Budapesten

Holnap lesz amúgy egy éve, hogy az e-roller szolgáltató megjelent Budapesten, a cég közlése szerint az üzemeltetés első évében a felhasználók által megtett távolság csaknem 2 millió kilométer volt.

„Az adatok is azt mutatják, hogy a legaktívabb felhasználók mintegy 486 alkalommal használták rollereinket. Óriási siker számunkra az is, hogy nagyon sokat tanultunk az elmúlt év során – működési szempontból, de mindenekelőtt a budapesti lakosok, a helyi hatóságok és az érdekelt felek igényeinek jobb megértése szempontjából. Örömmel várjuk a mikromobilitási ágazat további fejlődését a koronavírus válság lezajlása után, és örülök annak, hogy részesei lehetünk ennek a fejlődésnek” – foglalta össze Tóth Tamás.

A Lime alkalmazás az új felhasználói számára Budapesten 1000 Ft (15 perc) ingyenes utazást biztosít. Az ajánlat felhasználásához egyszerűen írja be az alábbi kódot az alkalmazásba a Pénztárca résznél, a Promóció alatt: ÚJRABUDAPESTEN. Ez a kód május végéig használható.

Milyen biztonsági intézkedéseket vezet be a Lime?

Annak ellenére, hogy a tárgyak és a felületek megérintése esetén a koronavírus fertőzés kockázata nagyon alacsony, a Lime fokozottabb higiéniai intézkedéseket tett a felhasználók és a személyzet védelme érdekében.

  • növelték rollerjeik tisztításának és fertőtlenítésének gyakoriságát;
  • a rollerek minden olyan részét tisztítják, amelyet megérinthetnek a felhasználók, és csak azokat a tisztítótermékeket használják, amelyeket az amerikai Betegségkezelő és Megelőző Központ által működtetett Biocid Vegyszer Központ ajánlott (CDC), és amelyeket az EPA (Amerikai Környezetvédelmi Hatóság) jóváhagyott a koronavírus elleni használatra.
  • Fontos, hogy a felhasználók is fegyelmezettek és elővigyázatosak legyenek, rollerhasználat előtt és után így is ajánlott az alapos kézmosás, fertőtleníthetjük mi magunk is a kormányt és használatra húzhatunk kesztyűt (ajánlja a cég).
  • A Lime alkalmazáson belüli emlékeztetőt nyújtanak az egészségvédelemmel és biztonsággal kapcsolatban.

ÚJRAINDÍTÁS
Hogyan indul újra a gazdaság? Minden cikkünk a témában.

 

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”

Winston Churchill