Üzlet

Virtuálisan elevenítené meg az iskolások tankönyveit a fiatal magyar csapat

Forbes
2018. július 27. 2 perc olvasás

Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő alkalmazással jutott be egy magyar fiatalokból álló csapat a világ egyik legrangosabb fejlesztői versenye, a Microsoft Imagine Cup döntőjébe. Az Innobie Eddie elnevezésű alkalmazása a Microsoft központjában, Redmondban szállt versenybe 47 másik csapattal, amelyek a világ minden tájáról érkeztek.

Az Eddie kiterjesztett valósággal teszi élményszerűbbé, interaktívabbá és izgalmasabbá az általános iskolások tanulási folyamatát úgy, hogy ehhez nem kell átalakítani a meglévő tankönyveket. Honlapjukon azt írják:

Az alkalmazásunk egyesíti a hagyományos tankönyv és a kiterjesztett valóság nyújtotta lehetőségeket. Okostelefonunk kamerája segítségével képesek vagyunk felismertetni különböző képeket, melyre különböző, a témához kapcsolódó 3D tartalmat tudunk vetíteni és szemlélni a készülék kijelzőjének segítségével.

Finnországban már érdeklődnek az alkalmazás iránt, de várhatóan Magyarországon és a világ más tájain is egyre keresettebb lesz, miután bejutott a Microsoft Imagine Cup nemzetközi innovációs verseny döntőjébe, írja a Microsoft közleményében.

„Rendkívüli eredménynek és megtiszteltetésnek tartjuk, hogy mi képviselhettük Magyarországot az Imagine Cup döntőjében. Attól függetlenül, hogy komolyabb díjjal nem térünk haza, soha nem voltunk még ilyen nívós és brutálisan erős versenyen, szóval rengeteg tapasztalatot és élményt gyűjtöttünk, amit mind-mind bele fogunk építeni az alkalmazásunkba” – mondta Muhi Kristóf, az Eddie-t jegyző Innobie vezető fejlesztője.

Az Eddie-t jegyző Innobie csapata

Eddie „szülei” lelkes egyetemisták, akik – két vizsgaidőszak között – egy nemzetközi startup alapításába fogtak. Az Innobie tagjai között van dizájner, fejlesztő, modellező, egyikük pedig a kapcsolatteremtéssel foglalkozik.

„Az Innobie lehet a legújabb magyar startup, amely egy jó ötlettel és annak világszínvonalú megvalósításával, meghódítja a világot” – nyilatkozta Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország Marketing- és operatív igazgatója.

Olvasd el cikkünket az Imagine Cup tavalyi magyar bajnokairól:

Vakoknak adja vissza az olvasás élményét a magyar egyetemisták találmánya