Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Van olyan bank, ahol nem kötelező maszkot viselni

A K&H-nál nem kötelező maszkot viselni, de a személyes ügyintézés esetében ez a bank is előzetes időpontegyeztetést javasol – derül ki a Bank360 közleményéből.

A legtöbb magyarországi bankban egyébként kötelező az ügyfeleknek maszkot viselni, gyakori a kihelyezett kézfertőtlenítő is.

Frissítés: időközben a K&H a Bank360-nak jelezte, hogy már náluk is kötelező a maszkivselés.

„A dolgozók számára a bankok biztosítják a maszkviseléshez és a rendszeres kézfertőtlenítéshez szükséges eszközöket, ezenkívül a fiókokban műanyag plexit szereltetett fel a legtöbb hitelintézet” – írja a közlemény.

Ami a munkavégzést illeti, ahol lehet, él a home office, vagy akár tandemben járnak dolgozni a bankfiókokba: „az OTP Banknál a munkatársak egy része váltja egymást az irodában, a Gránit Banknál pedig a munkavállalók 60-65 százaléka dolgozik jelenleg is otthonról”.

„A megnövekedett esetszámmal kapcsolatban érkezett visszajelzések szerint az Unicredit Banknál szükség esetén módosítható a fiókban dolgozó munkatársak száma, a CIB Bank pedig a fiókok nyitvatartásának esetleges változását helyezte kilátásba” – írja a Bank360.

Az online banki ügyintézés forradalma még várat magára, egyedül a CIB biztosít új és meglévő ügyfeleknek 100 százalékos online személyi kölcsön igénylést. Az MKB-nál, az OTP-nél, a K&H-nál és az Ersténél ez egyelőre csak a meglévő ügyfelekre korlátozódik, a Unicredit esetében még dolgoznak ezen.

„A Gránit Banknál személyi kölcsönt nem, babaváró hitelt viszont igényelhetnek online az ügyfelek.”

A Budapest Banknál még nem érhető el online személyi kölcsön.

Kép: Anastasiia Chepinska // Unsplash

Oszd meg!