Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Vajna Tímea öröksége: papíron ötmilliárdos veszteség

Durván 4,7 milliárd forint veszteséget mutatott ki az AV Perfect Kft., amelybe Andy Vajna egykori filmproducer és kaszinókirály belepakolta az özvegyének szánt, 123 millió dolláros örökséget, írja a 24.hu. A mínuszt az árfolyamveszteség okozta. Valójában 130 millió dollárnyi, azaz 40 milliárd forintnyi részvény eladásából részesedhetett az özvegy.

Az AV Perfect Kft. vagyonkezelő cég 2020-as beszámolójából 15 762 679 dollár, azaz durván 4,7 milliárd forint veszteség olvasható ki, írja a 24.hu.

A cég mérlegében korábban 130 millió dollár befektetett pénzügyi eszköz szerepelt, közelebbről tartós részesedés kapcsolt vállalkozásban, ami 2020-ban lenullázódott. A beszámoló szöveges része szerint ugyanis az AV Perfect Kft. tavaly eladta az amerikai Cinergi Pictures Entertainment Inc.-ben tulajdonolt részvényeit, így „nincs érdekeltsége egyetlen vállalkozásban sem 2020. december 31-én”.

A Cinergi volt Vajna delaware-i offshore érdekeltsége, amibe luxemburgi és amerikai offshore vállalatokon keresztül folyhatott a magyar kaszinók nyeresége a tengerentúlra – írja a 24.hu.

Andy Vajna halála előtt, amikor a cégbirodalom súlypontját Amerikába tolta át, az átszervezés főszereplője éppen ez a Cinergi-csomag volt, amely egy csereügylet révén bekerült az AV Perfect vagyonkezelőbe, és ez utóbbit örökölte Vajna özvegye, Vajna Tímea. A producer elcserélte főbb magyarországi érdekeltségeit – beleértve a legfontosabbat, a kaszinóbizniszt – tömörítő AV Investments Kft. üzletrészeit a Cinergi részvényeire, majd ez utóbbit belegyömöszölte az AV Perfectbe.

Az AV Perfect Kft. tavalyi mérlegbeszámolója szerint ennek a Cinergi-pakettnek az eladása történt meg. Bevételt azonban nem mutatott ki a vagyonkezelő, a vételárat kapcsolt vállalkozással szembeni követelésként tartja nyilván a cég, úgy fest, hogy a vételár nem érkezett meg a mérlegzárásig. 

Tönkrement a leggazdagabb magyar nő fánkozója a koronavírus miatt

 

 


Oszd meg!